Frostingen ønsker alle sine lesere en riktig god jul! F.v. Oddny Gumaer, Irene Røkke, Janne Hopmo, May-Jorunn Barlien og Kristin Christiansen.

Takk for i år!

Vi har lagt bak oss et spesielt år, med utbrudd av korona samtidig med omlegging av alle systemer/programvare. Vi var med og fikk satt Frosta på kartet. Og som om ikke det var nok, brøt serveren vår sammen med alt av filer og hele bildearkivet vårt fjorten dager før vi skulle gå over til skybasert programvare. Vi ble forespeilet en kostnad på flere hundre tusen for å redde innholdet, det var ikke akkurat det vi trengte da, med alle annonseinntektene som forsvant over natta i mars.

Men det vi sitter igjen med når året skal oppsummeres, er takknemlighet. Vi er veldig rørt og takknemlig for at mange stilte opp når vi trengte det som mest, og kjøpte støtteannonser for mer enn vi turte å drømme om. Og for at annonsører og andre kom tilbake selv om året har vært usikkert for mange. Vi må også takke alle «gamle» abonnenter som fortsatt henger med og alle nye som har kommet til.

Vi må også takke vår partner Agderposten Medier og alle deres medarbeidere, som vi samarbeider med om all programvare og som hjelper oss når vi står fast. Frostingen har tross alt hatt en positiv utvikling, spesielt med hensyn til digitale abonnenter, med Agder på laget. 60 % av våre abonnenter har nå digital bruker og leser våre nyheter også på nett. Vi har nå i snitt 3247 sidevisninger pr. dag, noe som har økt gjennom hele året og ikke ser ut til å stoppe der. Vi hadde en liten nedgang i antall abonnenter i første halvår, da vi holdt på med omleggingen, men det har vi tatt igjen i andre halvår - med god margin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et innblikk i Frostingens hverdagsliv i mars 2020:

Alle skulle plutselig lære seg å bruke hjemmekontor. To av fem bodde utenfor kommunen, og hadde uansett ikke lov til å dra til Frosta.

Kristin og Irene skulle lære seg 8-9 nye programmer, på hver sin kant, uten å kunne rope til hverandre, slik vi vanligvis gjør på Frostingen.

May-Jorunn startet i ny jobb, hadde aldri jobbet som journalist og måtte ta starten fra hjemmekontor. Bratt læringskurve.

Oddny hadde intervjuet noen som måtte i karantene, og ble selv satt i karantene av den grunn. Hun lærte å intervjue folk uten å treffe dem og oppfordret dem til å ta selfie.

Janne skulle sy sammen avisa, og inntok kontoret på ettermiddagene, etter at Irene hadde dratt hjem for dagen og etter å ha fått siste oppdateringer fra ordfører og kommuneoverlege.

I etterkant har vi lært å sette pris på hverandre og felleskapet vi har i en av Norges minste lokalaviser. Vi krysser fingrene for at Frosta fortsatt skal klare å styre unna en ny lokal smittebølge, og for at vi skal kunne starte året med en «normal» hverdag og en «normal» jobbsituasjon (for oss betyr det å kunne unngå hjemmekontor; som viste seg å fungere, men som slett ikke var praktisk).

Takk for 2020! Vi ser fram til å være med våre abonnenter, annonsører og samarbeidspartnere videre i 2021.

Fra 23. desember tar de fleste av oss juleferie, lader batteriene og gleder oss til vi er tilbake på jobb mandag 4. januar. En journalist jobber i mellomjula, tips oss gjerne på vår vakttelefon 48994630.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med ønsker om en riktig god jul og et godt nytt år fra alle oss i Frostingen!