Lyspunktet er et fint avbrekk i hverdagen, synes arrangørene Astrid Møller og Lise Pettersen Olsen. Deltaker Ari Kristiansen sier seg enig.

– Det føles meningsfullt

I vinter startet Rus- og psykiatritjenesten og Frisklivssentralen i Frosta kommune et nytt aktivitetstilbud de kaller for «Lyspunktet», der hovedfokuset er å være aktiv, være sammen og gjøre noe meningsfylt.

– Tilbudet gjelder for alle som ikke har en aktivitet å gå til på dagtid. Det skal være en møteplass for folk i alle aldre og forskjellige livssituasjoner, som har behov for å være med på en aktivitet, forteller Astrid Møller fra Frisklivssentralen.

Tirsdag gikk turen til Småland for å grille sammen med flyktningtjenesten.Til tross for alle regnskurene var det mange lyspunkt å skimte, både på himmelen og blant de oppmøtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lyspunktet benytter seg av de mange turområdene på Frosta. Tirsdag gikk turen til Småland.

- Fint å bli kjent med folk

Ari Kristiansen er en av deltakerne som føler at han har godt utbytte av den ukentlige aktiviteten.

– Det er et veldig bra opplegg, og det er godt å komme seg ut en tur og ikke bare sitte hjemme. Via samarbeidet med flyktningtjenesten får jeg være med å integrere, og det føles meningsfullt, sier Ari.

Ari kom til Frosta for 7 år siden. Foreldrene hans hadde tidligere flyttet fra Setermoen til Frosta, og da Ari skulle studere på Steinkjer valgte han å flytte etter, for å så pendle til studiestedet. Da pandemien kom var han i full gang med å skrive bachelor, og er nå i en jobbsøkerprosess.

– Jeg fikk nyss i dette tilbudet og valgte å bli med. Man merker jo at man ikke er oppvokst her, og dermed ikke er like integrert i bygda. Dette er en fin arena for å bli kjent med folk og være sosial, det er ikke like lett å bli kjent med folk på treningssenteret, sier Ari og håper at flere blir med slik at Lyspunktet blir et enda bedre tilbud.

Brukes som en læringsarena

Lena Aursand i flyktningtjenesten er veldig fornøyd med samarbeidet med Lyspunktet.

– Vi synes det er fint å få mulighet til å være sammen med flere norske, snakke mer norsk og gjøre norske aktiviteter. Det blir mange timer i klasserommet, og norsk er et tungt fag, så det å lære seg å bruke språket i hverdagssituasjoner er gull verdt, sier Lena.

Lyspunktet finner sted hver tirsdag på Frisklivssentralen. Her kan man møte andre i samme situasjon, og delta i felles sosiale aktiviteter, tilberede felles måltid, være fysisk aktiv eller ha noen å snakke med. De har aktiviteter inne på Frisklivssentralen, er ute på tur, og to ganger i måneden er de sammen med flyktningene.

– Målet er å komme seg mer ut. Vi har plan om en båttur i løpet av våren, og en tur til byen. Og så ønsker vi å benytte oss av nærområdet. Frosta har mye å by på, sier ansvarlig Lise Pettersen Olsen.