Remigijus Tekorius og Ola Risan benyttet seg av langfredagens sol og varme til å få årets første settepoteter i jorda.

Langfredag gikk startskuddet for våronna i Trøndelag

Årets første poteter ble satt i jorda i Trondheims kjøkkenhage fredag 7. april.

Og trolig er det årets første i Trøndelag også. Frosta-halvøya byr som kjent på gunstige vekstforhold, og den som er først ute på Frosta, pleier også å være først ute i Trøndelag.

For mens det myldrer av påskeferierende folk som nyter sol og blå himmel i Hauganfjæra, har Ola Risan helt andre planer for denne langfredagen. Sammen med sin gode hjelper Remigijus Tekorius har han funnet fram potetsetter og traktor, og er så smått i gang med å få årets første poteter i jorda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om det fortsatt ligger litt snø på åkrene mange steder på bygda, er det helt andre forhold et kort steinkast fra sjøen på sørspissen på Frosta - i Hauganfjæra.

Ola forteller at våronna vanligvis pleier å starte rundt påske, og det stemmer godt i år også. I første omgang har han planer om å sette poteter i tre små åkerlapper som ligger sørlendt til i Hauganfjæra. Resten av våronna starter for fullt over påske.

Og selv om det fortsatt kan være kjølig om natta, er gårdbrukeren beredt på det også. Den første poteten blir tildekt med både duk og plast for å få best mulige vekstforhold.

– Denne poteten satser vi på skal være ferdig til sankthans i alle fall, sier Ola Risan.

Les også
– Bare vi får ut duk, så gjør det ikke noe om det kommer snø