Spritflasker, tabletter, bokser og flasker som tydelig er blitt brukt til rus er funnet langs en kort veistrekning i Åsen sentrum. Det får naboer til å reagere.

Bekymret etter funn av brukerutstyr

Store mengder flasker og bokser - mange av dem brukt som brukerutstyr til narkotika - dukket opp i veikanten i Åsen.

Tina Sarre bor i boligfeltet sørøst for jernbanen i Åsen sentrum, og rett før helga fikk hennes samboer seg en overraskelse da han skulle lufte hunden langs Mossingveien.

– Han gikk fra oss til krysset mot Husby. På den strekningen på noen få hundre meter plukket han ikke mindre enn to bæreposer med tomflasker og bokser. Mye av det er brukt som brukerutstyr til narkotika, skriver Tina i et innlegg hun har lagt ut på gruppa «Oppslagstavla i Åsen» på facebook. Innlegget har skapt reaksjoner, og har blitt delt 29 ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Virkelig ikke bra for noen!

Samboeren oppdaget alt søppelet da hunden kom springende med en sundrevet boks i munnen. Hunden slapp boksen raskt, og unngikk heldigvis å bli skadet.

– Denne strekningen brukes mye av turgåere med og uten hund, av barn og ikke minst er det beiteområde, påpeker Tina.

De har merket seg at det ofte står et par biler på parkeringsplassen ovenfor Elvheim, og regner med det har blitt en møteplass.

– Grunnen til at jeg la ut innlegget, er for å informere om at dette foregår i nærmiljøet. Vi er oppriktig bekymret for de personene som driver og ruser seg, men like så er vi bekymret for alle som ferdes langs våre veier, uttaler Tina som frykter enkelte kan kjøre i ruspåvirket tilstand. Og legger til:

– Det er fint om flere kan holde øynene åpne, dette er virkelig ikke bra for noen!

-Ikke skoleungenes jobb

Det var mange flasker og bokser som lå slengt i terrenget langs Mossingveien, og både samboeren og flere andre har vært ute og plukket opp mer av avfallet.

– Jeg ser det er flere som er ute og plukker, og det er bra. Jeg synes ikke den årlige dugnaden før 17. mai skal være skoleungenes jobb denne gangen, sier Tina.

– Har det vært sånn før også, eller er det nå i vinter at dette fenomenet har oppstått?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Regner med dette ikke er noe nytt fenomen i bygda, og regner med det samboeren har plukket er fra denne høst/vintersesongen. Det kan jo hende det skyldes koronaen at det har eskalert. Med stengt idrett og aktiviteter og sosial begrensning. Vi har ikke opplevd å finne mengder av dette tidligere, sier hun til Frostingen.

Vil gjerne ha tilbakemeldinger

Hverken etterforskningsleder Hilde Mari Musum ved Levanger og Verdal lensmannskontor, eller politikontakt i Levanger, Jørgen Grønli, har inntrykk av at rusproblematikken i Åsen har økt den siste tida.

– Umiddelbart har jeg ikke inntrykk av at det har vært noe spesielt. Hele tida får vi en og annen melding om litt rus rundt omkring i distriktet, men jeg har ikke inntrykk av at det har økt, sier Musum.

Det bekrefter politikontakt Grønli.

– Vi har ikke signaler om at det er mer rus, men det er vanskelig å svare på. Vi har ikke flere russaker enn vanlig, påpeker han. Samtidig vil han oppfordre folk som har opplysninger, til å ta kontakt med politiet.

– Da er det fint at folk tar kontakt, slik at vi kan sette inn tiltak hvis det er nødvendig. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger, understreker Jørgen Grønli.