– Hold dere unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring, heter det i meldingen fra NVE.

NVE ute med nytt varsel - ikke bare fare for oversvømmelse

Det er også moderat fare for jord-, sørpe- eller flomskred.

Torsdag varslet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om moderat fare for lokale oversvømmelser som følge av snøsmelting og mye nedbør. Varselet gjelder for Troms, Nordland og nord i Trøndelag, deriblant Åsen.

Fredag sender NVE ut et nytt varsel - denne gangen om moderat fare for jord-, sørpe- og flomskredhendelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Enkelte store hendelser kan forekomme. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Stigende temperaturer vil føre til stor snøsmelting og det ventes mye nedbør. Vannmetningsgraden i bakken øker i takt med snøsmeltingen. Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred, heter det i varselet fra NVE.

Folk anbefales å holde seg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring.

– Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for snø/is, grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred, melder NVE.

Farevarselet fra NVE er fortsatt på gult nivå, som signaliserer det laveste farenivået, moderat fare. Varselet gjelder til og med søndag, mens farevarselet for lokale oversvømmelser gjelder til og med mandag.

NVEs farevarsel gjelder foreløpig ikke for Frosta.

Les også
Regn + snøsmelting = fare for oversvømmelse