Nortura tilbakekaller alt bacon som kan inneholde råstoff fra salmonellapartiene.

Nortura tilbakekaller bacon etter salmonellafunn

Baconet ble solgt under navnet «Skikkelig digg bacon».

Nortura går ut og tilbakekaller bacon med produktnavnet «Skikkelig digg bacon». Det gjelder for bacon med holdbarhetsdatoer 29.03.21, 30.03.21, 31.03.21, 01.04.21 og 02.04.21. Produktet er solgt hos Coop, Norgesgruppen og Norturas medlemsbutikk på Rudshøgda.

Årsaken er at det er gjort funn av salmonella i to partier importert tysk svinekjøtt som er levert til Nortura fra Prima Jæren, og Nortura tilbakekaller derfor alt bacon som kan inneholde råstoff fra disse partiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De ber om at de aktuelle produktene fjernes fra butikk, og oppfordrer samtidig forbrukerne som har kjøpt produktet om å kaste det eller returnere det til butikken det er kjøpt i, for refusjon.

– Vi understreker at riktig varmebehandling og god kjøkkenhygiene vil gjøre at man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene, salmonellabakterier drepes ved tilstrekkelig gjennomsteking eller koking. Er du engstelig for å ha blitt smittet ber vi deg ta kontakt med lege, uttaler Nortura i en pressemelding. De understreker at salmonellafunnet ikke knyttes til funn av salmonella i tysk storfekjøtt som det ble meldt om tidligere i mars.

– Vi beklager situasjonen og takker for hjelpen.