Skogningen Asbjørn Hynne og åsbyggene Håkon Busklein og Lodve Larsen fra Leva-Fro er godt i gang med å bygge nytt gjerde ved Åsen Kirke.

Nå blir det nytt kirkegjerde i Åsen

Med værgudene på sin side jobbet Asbjørn Hynne, Håkon Busklein og Lodve Larsen fra Leva-Fro i strålende sol på det som skal bli nytt kirkegjerde ved kirka i Åsen.

Gjengen hører til treavdelinga ved Leva-Fro. Bedriften vant et anbud på gjerde ved Åsen Kirke og Håkon forteller at det slett ikke er første gangen de er på et slikt prosjekt.

– Det er vi i Leva-Fro som har laget gjerdet rundt Verdal kapell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De forteller at de startet denne uka og vil holde på en stund fremover. 200 meter gjerde skal bygges og det er Dagsverket som har laget alle stolpene.

– Det er precut. Det betyr ar Dagsverket har kappet og skrudd sammen alle stolpene på forhånd. Vi skal sette dem opp og skru sammen gjerdet. Det gjør at det går litt raskere, forklarer Håkon.

Han sier at det og kan tenkes at det blir sommerjobb til ungdom på prosjektet.

Asbjørn Hynne skyter inn at de er opptatt av å vise respekt når de jobber på en kirkegård. Når de er ferdig for dagen, rydder de opp. Videre passer de på å ikke bråke når det for eksempel er begravelse i kirken.

Lodve forteller at de ikke bare holder på med treprosjekt. Han er ansvarlig for vask og vedlikehold av senger som NAV låner ut.

– Men dette er et hyggelig avbrekk fra det vi gjør til vanlig, forteller han.

Stolpene har Dagsverket laget og så er det Levafro som monterer gjerdet. Det er 200 meter som skal bygges.
Les også
Å bli sett, oppleve mestring og høre til
Les også
Mario elsker å være keeper på Nessegutten TF