Kokepåbud på alt vann i Levanger kommune (unntatt Ytterøy)

Hele kommunen unntatt Ytterøy har fått beskjed om å koke alt vann inntil videre.

Det er påvist intestinale enterokokker i det kommunale drikkevannet fra Wesche høydebasseng på Nesset.

Det er innført kokepåbud for vann til bruk i matlaging og til drikke, inn til videre. Påbudet gjelder for alle kommunale abonnenter unntatt dem på Ytterøy.

Det er tatt ut ny kontrollprøve for analyse. Svar ventes i løpet av søndag 13.12.2020 skriver Levanger kommune på sin hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble i ettermiddag iverksatt tiltak for å sikre pasientene på sykehuset etter at det ble påvist bakterier i drikkevannet i kommunen.

Kokepåbud i kommunen berører Sykehuset Levanger

Helse Nord-Trøndelag sin krisestab har varslet alle sine klinikker og enheter ved Sykehuset Levanger om at springvann ikke kan benyttes etter at det er påvist tarmbakterier i det kommunale vannet.

-Umiddelbart etter at Levanger kommune informerte oss om kokepåbudet fredag ettermiddag varslet vi ansatte, klinikker og enheter via vårt intranett og med et direktevarsel (pop-up-melding) på alle PC-er ved sykehuset. I tillegg til å informere om bakteriefunnet og kokepåbudet, iverksatte kjøkkenavdelingen og teknisk avdeling tiltak for å avhjelpe situasjonen. På kort tid er et stort antall flasker med kjøpevann på lager, og vi vil sørge for at pasienter og ansatte har tilgang på friskt vann gjennom helga, sier kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen.

Manglende kvalitet på det kommunale vannet berører ikke akuttberedskapen. Sykehuset Levanger er i normal drift ut over de nødvendig tiltak som er iverksatt knyttet til vannsituasjonen.I tillegg til kokepåbudet og anskaffelse av friskt vann, har helseforetaket varslet om at isbitmaskiner og vannautomater som bruker springvann, blir avstengt og forsvarlig merket.

-Det er viktig med rask varsling til alle enheter, slik at våre pasienter og ansatte ikke drikker vann som kan være infisert av bakterier. Gjennom vårt planverk for slike situasjoner ivaretar hver enkelt klinikk og enhet den oppståtte situasjonen

på en trygg og god måte. Innlagte pasienter og pårørende skal kunne føle seg trygg på at nødvendige forholdsregler er ivaretatt på en forsvarlig måte, sier kommunikasjonssjefen.

Sykehuset Levanger og helseforetaket er varslet om at nye prøvesvar først vil foreligge søndag.Inntil situasjonen er avklart vil Helse Nord-Trøndelag ha økt beredskap i forhold til forsyning og teknisk bistand til klinikker og avdelinger,dersom behov for nye tiltak oppstår på grunn av vannsituasjonen i Levanger kommune