Håpstre ved Frosta kirke: N/A

Gjenåpning av kirker - prosessen i gang

Den norske kirke sentralt har fått godkjent bransjestandard som gjør det mulig at vi kan gjenåpne våre lokale kirkebygg i Stiklestad prosti for å feire gudstjenester.

Men før vi kan invitere til offentlige gudstjenester er det mye som må på plass.

Å gjenåpne kirkene er ikke bare å gå tilbake til det som var før.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kirkevergene i Stiklestad prosti har i samarbeid med konst. prost satt i gang prosessen som også må forankres i de lokale menighetene.

For oss som arbeidsgiver og ansvarlig arrangør er det viktig å tilrettelegge på best mulig måte slik at det blir både godt og trygt å delta i gudstjenestene framover.

Les også
Kristin prest ønsker seg bilder

Enn så lenge er kirkene åpne for enkelte dåpsgudstjenester, vielser og gravferdshandlinger, og så inviterer vi til gudstjenester så snart vi har gjort de nødvendige forberedelser for å ivareta kravene i bransjestandarden.

De fleste menighetene i prostiets kommuner Snåsa, Steinkjer, Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta har funnet på alternative måter til å samles til bønn og ettertanke på nett – «sammen, men hver for seg». Dette må vi fortsette med en liten stund framover, og på denne måten kommer vi også til å markere 17.mai – som blir en helt annerledes nasjonaldag for alle.

Vi ser fram til å kunne møtes igjen til å feire gudstjenester sammen og ansikt til ansikt – med minst 1 meters avstand, selvfølgelig.

På vegne av

Møyfrid Skavlan, kirkeverge i Snåsa,

Oddleiv Gulstad, kirkeverge i Steinkjer kirkelige fellesråd,

Artikkelen fortsetter under annonsen.

John Halvor Berg, kirkeverge i Inderøy kirkelige fellesråd,

Gunnar Winther, kirkeverge i Sør-Innherad kirkelige fellesråd,