Ordfører Anita Ravlo Sand ber innbyggerne i Levanger ta smittevernrådene på alvor.

Dugnaden er ikke over!

Anita Ravlo Sand, ordfører Levanger, henvender seg til kommunes innbyggere. - I løpet av jula har vi fått mange nye smittetilfeller av Covid-19 i Levanger, skriver hun.

I løpet av jula har vi fått mange nye smittetilfeller av Covid-19 i Levanger. Ta smittevernrådene på alvor! Besøk og sosialt samvær må begrenses, og vi må tenke nøye over hvem vi møter. Avstand og god håndhygiene er en selvfølge. Selv har jeg begynt å bruke munnbind på kjøpesenter og andre steder hvor mange oppholder seg. Det er bedre å være føre var, for vi må anta at det er en del uoppdaget smitte i samfunnet.

Vaksinene

Vaksinene er heldigvis ferdig utviklet, og i Levanger starter vaksineringen på nyåret. Men vi kan ikke senke skuldrene! Det vil ta mange måneder før alle i risikogruppene er vaksinert ferdig og fullt beskyttet. Vi vet heller ikke om vaksinerte personer kan smitte andre eller ikke, - vi vet bare at vaksinen forhindrer alvorlig sykdom hos de som er vaksinert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er møter i kriseledelsen i jula, der blant andre kommuneoverlege, administrativ ledelse, ordfører og varaordfører deltar. Neste møte er på morgenen den 29.12. Kommunen har pr idag god kontroll over smittesituasjonen og legger jevnlig ut oppdateringer på hjemmesiden. Følg med der for informasjon om smittestatus og myndighetenes anbefalinger.

Jeg forstår

Jeg forstår alle som er lei av begrensningene og at det særlig i jula er fristende å leve et sosialt liv som før. Min oppfordring er: Stå imot! Nå ser vi lyset i tunellen, men veien er fremdeles lang før alle er beskyttet. Bidra i dugnaden enda en stund, så kan vi alle glede oss til å gjenoppta et mer sosialt liv ut i 2021. Dette greier vi sammen!

Med ønske om et smittefritt og godt nytt år,

Anita Ravlo Sand, ordfører i Levanger