Ingebjørg Husby Brenne, Henning Vik, Ann Helen Skjerve Vik, Eli Kolltveit Christiansen og Rønnaug Løvrød står i spissen for Mandagspizza'n i Åsen.

Denne gjengen stiller opp for Åsen-ungdommen

– Jeg tror det er behov for en slik møteplass der ungdommene kan komme for bare å kose seg. Her trenger de ikke å prestere noe, sier diakon Rønnaug Løvrød.

Vi følger lyden av latter og stemmer når vi stikker innom Åsen menighetshus en mandagskveld på tampen av mars. Det er siste Mandagspizza'n for sesongen, og inne sitter ungdommene rundt et langbord og pønsker ut riktige svar på kveldens Påske-Kahoot.

Etter tacoen ventet en runde med Påske-Kahoot på Åsen-ungdommene.

Vanligvis er det - som navnet tilsier - pizza på menyen når Åsen menighet inviterer til ungdomsklubb, men denne kvelden er det litt ekstra. Taco. Det er en rett som står høyt i kurs hos deltakerne, og siste klubbkveld før påske ble det tacofest. Etterpå stakk gjengen over veien for å gå på påskekyllingjakt i Åsen kirke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eli Skjerve overrasket ungdommene med en påskekylling på sesongens siste klubbkveld. - Det tok ei lita uke å strikke alle 30, forteller hun.

Eli Skjerve har nemlig strikket 30 (!) påskekyllinger til ungdommene, og merket hver og en av dem med navn, årstall og et nummer.

– Jeg har hatt ungdommer i huset hele livet, og det er så mye fin ungdom. Vi må bare se dem og være der for dem. Jeg er veldig glad for at jeg får være med og gjøre noe kjekt for dem, sier hun som hjelper til når det er litt ekstra som skal foregå på klubben, som jule- eller påskeavslutning. Da datteren Ann Helen Skjerve Vik, som har hovedansvaret for ungdomsklubben på Åsen menighetshus - ville overraske ungdommene med påskeegg, fant moren på at hun kunne strikke påskekyllinger. Og sånn ble det.

Ungdommene må lete høyt og lavt for å finne alle påskekyllingene.

– Jeg er opptatt av å skape noe med ungdommene, slik at de kan se tilbake og minnes det når de blir voksne. Det var foreldrene mine så flinke til, sier Eli.

Inne i kirka blir den ene påskekyllingen etter den andre funnet, og når gjengen kommer tilbake til menighetshuset igjen, får de i oppgave å finne et påskeegg med akkurat samme nummer som påskekyllingen. Da går det ikke mange sekundene før alle sitter med hvert sitt egg foran seg.

- Jaaa! svarer ungdommene når vi spør om de har det bra på Mandagspizza'n. Stående til venstre Ann Helen Skjerve Vik.

Mandagspizza'n i Åsen har eksistert siden i 2017/18, og er en ungdomsklubb for unge fra 7. trinn og oppover. Hver tredje mandag fra høstferien til påske er det klubbkveld.

– Ungdomsklubben trenger voksne, og derfor ble jeg med. Dette er en fin måte å bli kjent med ungdommene i bygda på, sier Ann Helen. Ingebjørg Husby Brenne har vært med og hjulpet til med klubben helt siden oppstarten - da hun selv hadde en tiendeklassing som var med. Nå har hennes ungdommer vokst fra tilbudet, men Ingebjørg synes det er koselig å være med likevel.

– I kveld er det mange som er opptatt med fotball, men det pleier å være mange ungdommer både fra 7. og 8. trinn her. Det er trivelig å bli kjent med ungdommen, det er litt av drivkrafta for å være med!

I 2. etasje er det mulig å finne på ulike aktiviteter som biljard, Wii og brettspill.