Sparket i gang trøndersk matnettverk
50 matmennesker møttes til en bli-kjent-dag i Trondheims kjøkkenhage.
I begynnelsen av oktober inviterte Oi! Trøndersk Mat og Drikke til kick-off for et nytt matnettverk i Trøndelag. Den første samlingen ble lagt til Frosta.
Det nye nettverket består av både produsenter, grossister, restauranter, hoteller, organisasjoner og forskere. På den første nettverkssamlingen fikk deltakerne bli kjent med produsentene og produktene fra Frosta.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
– Vi startet med et besøk hos Produsentpakkeriet Trøndelag og fikk omvisning hos Frostachips, før vi dro til Ragnhild og Karl Martin på Viken Gartneri for lunsj. Der fikk vi servert Grønne Folk-produkter på langbord ute i drivhuset, og det var kjempegodt, sier Aslaug Rustad som er daglig leder for Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Dagen ble avsluttet hos Frosta Grønt som produserer agurk.
– Jeg bruker å si at verdens beste agurk kommer fra Frosta. Dere har jo flere som produserer den - enten den kommer fra Vangberg Gartneri eller Frosta Grønt, legger hun til.
Nettverket er enda i startgropa, og hvor veien går videre blir opp til medlemmene å bestemme. Rustad forteller at bærekraft er et tema som går igjen, det samme er rekruttering og emballasje.
– Alle de bedriftene vi besøkte er opptatt av energigjenvinning i en eller annen form. Det er fantastisk å se hvordan Produsentpakkeriet prøver å kaste mindre og får mer ut av råvarene. Det gir større utnyttelsesgrad, og om ikke det er bærekraft så vet ikke jeg, påpeker Aslaug Rustad.
Ordfører Frode Revhaug synes det er fint at Oi! legger en slik samling til Frosta. I vår var han vertskap og guide da Rustad besøkte bygda.
– Grunnen til at vi la kick-off-en hit, er at da jeg var her sist sa Thor-Erik Albrektsen hos PPT at de har et møterom for 50 personer, og det var grunn god nok for oss. Vi setter pris på å bli invitert.
Neste samling i matnettverket blir den 23. januar på Kit-Akademiet på Tiller. Kit er Asko Serverings kundeakademi, og agendaen for samlingen blir å lage retter av trønderske produkter.
– Hva folk er opptatt av er førende. Det blir som en fest på samfunnshuset; vi rigger at festen skjer og inviterer folk til å komme, men de må danse sjøl!
Artikkelen fortsetter under annonsen.