Hurra for festival Espira Juberg gårdsbarnehage Foto: Espira Juberg gårdsbarnehage

Fra Afrika til verdensrommet

I uke 24 hadde Espira Juberg gårdsbarnehage sin årlige festivaluke. Tidligere år har dette vært et felles prosjekt for hele barnehagen på slutten av året. Vi har brukt å ha masse besøk (andre barnehager, Livsglede for eldre, foreldre og generasjonsdag) gjennom hele uka. Pga. covid-19 måtte vi gjøre noen endringer i planene, men festival ble det.

Hele barnehagen har hatt tema «Sing-sang» gjennom hele året, og hver avdeling har hatt hvert sitt undertema. Inne på hver avdeling har det samlet seg mye kunst og dokumentasjon om de ulike temaene. I festivaluka ble dette tatt med ut for å pynte uteområdet.

Småspirene har hatt «Dyrene i Afrika» som tema. De startet uka med en trilletur opp til sansehagen på Frostatunet. Når vi ikke kunne invitere “livsglede for eldre” til barnehagen, dro vi på livsgledetur. Gjennom uka har det vært jungelfest med jungelmat. Store jungeldyr er blitt malt og spikret opp på veggen ute. De fikk også besøk av en levende giraff - spennende.

Begge mellomgruppene (2-4 år og 4-5 år) har hatt «Dyrene i Hakkebakkeskogen» som tema. Gjennom hele uka ble det gjort forberedelser til en stor fest som skulle bli en avslutning på uka, nemlig Bamsefars 50-årsdag. Det ble lagd krone og gaver, det ble bakt og pyntet. Hver gruppe hadde sin egen feiring. Pga. strålende vær ble feiringene selvsagt holdt ute. Bursdagsfesten ble, som seg hør og bør, feiret med sang, hakkebakken disco og god mat.

Skolespirene har jobbet med verdensrommet. De hadde sommeravslutning med foreldre/foresatte onsdag ettermiddag. Da ble det oppskyting av romrakett, sang om de ulike planetene og en fin og rørende stund. Fredag reiste de til verdensrommet. En bråkete og ristet tur ble det. De var innom alle planetene i solsystemet. De hadde på månesko for å kjenne hvordan det er å gå på månen. Lunsjen ble inntatt på jorden med alien-muffins, månekaker og ufoer.

Vi kan nå se tilbake på festivalen 2020, og si oss fornøyd med gjennomføringen - selv om den ble litt annerledes enn før. Til og med været viste seg fra sin beste side hele uka, noe som satte en ekstra spiss på hele festivalen.

Hilsen Espira Juberg gårdsbarnehage