Bjørn Balstad og ekstrahjelp Adrian Fjæran Øren venter på ny container.

Aldri fått så mye på så kort tid

-Er det rekord for levering på gjenvinningstorget? Spør Frostingen litt over kl.14 fredag.

-Jeg tenkte jeg skulle ringe deg tidligere, for da var det kø helt ned til fylkesvegen, men jeg rakk det ikke, sier Bjørn Balstad, det var for travelt.

At det ville bli pågang, etter at folk hadde brukt Kristi Himmelfartsdag til å fylle opp tilhengeren eller samle hageavfall, regnet han med. Det gjorde også Stig Marius Holmen, fra Holmen Park & Anlegg, som har ansvaret for gjenvinningsstasjonen på Frosta. Derfor satte han inn en ekstra mann, Adrian Fjæran Øren. Han kan bare bekrefte det Balstad sier, at det har gått i ett. Og at det gikk ganske fort å fylle opp to containere med restavfall.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Frostingen var innom, ventet de på at det skulle komme lastebil fra Stjørdal med tom container. I mellomtida fikk folk beskjed om å legge avfallet ved siden av de fulle containerne.

- Så får vi to fylle den opp når den er på plass, mente Balstad.

To containere med restavfall ble fylt opp på rekordtid fredag.

Han hadde hørt rykter om at det på Stjørdal var 600 meter kø og at folk hadde kjørt til Frosta fordi de trodde det var bedre her. Han har aldri sett at containerne er blitt fylt opp så raskt noen gang – to containere på et par timer.

1.mai-helga måtte de si nei til det som ikke var pakket i sekker, forteller han. Det var først og fremst på grunn av sterk vind. Sekker kunne settes igjen ved siden av containerne, men annet avfall ville blåst av gårde.

Balstad ser stor forskjell på pågangen når deltidsfrostingene kommer, spesielt på starten av sesongen. Han er blitt fortalt at søppel blir tatt med til Frosta for å unngå venting i Trondheim.

Frostingen fikk fortalt av en person som var på gjenvinningsstasjonen ca. en halv time etter at vi var dratt derfra, at ny container var ankommet og at også den ble full. Container nummer fire var ventet.

-Vi skal være glad for at folk kjører det hit og ikke setter det fra seg, for eksempel i Lillevik, mener Balstad.

Bjørn Balstad forklarer hvor de forskjellige typene avfall skal kastes for å få flyt i trafikken.