Nathalie Skogen, Aleah Rekkebo Aadal, Robin Korsnes, Are Nesshaug, Petter Buchholdt Undlien og Tuva Nilssen Rekkebo gleder seg til å feire mamma på søndag.

Hurra for mamma!

Søndag feires morsdagen over hele landet. -En mamma er en person som passer på oss, forteller noen av skolespirene i Espira Juberg Barnehage.

I år er det 100 år siden morsdagen ble feiret for første gang i Norge. I begynnelsen var det religiøse organisasjoner som sto for morsdagsfeiringen her til lands, men snart ble dagen en årlig begivenhet for familier rundt omkring i landet. Morsdagen ble en dag for å gjøre litt ekstra stas på mor i huset.Og det er den fortsatt, skal vi tro noen av barnehagebarna på Juberg.-Morsdagen er en slags bursdag for mamma.Frokost på sengaFor noen av ungene som skal begynne på skolen til høsten, har full kontroll på hvordan morsdagen feires. Aleah Rekkebo Aadal (5 ½) forteller at mamma pleier å få frokost på senga når det er morsdag.-Og så bruker vi å gi mamma kake og brus. Hun får en pakke også, legger Are Nesshaug (5 ½) til.-Jeg bruker å gi mamma en gave fordi jeg er så glad i a, sier Petter Buchholdt Undlien (snart 6).Det er ingen tvil om at mamma er en superviktig person for skolespirene Frostingen snakket med. På flere måter.-Hvis vi ikke hadde hatt en mamma, kunne vi ikke blitt født, forklarer Petter. Og fortsetter:-Og så må mamma dusje oss så vi blir rein og fin. Men nå kan jeg dusje meg sjøl. Og vaske håret også!-En mamma er en person som passer på oss, kommer det fra Aleah.-Og vasker klea, tilføyer Are.-Men jeg og Noah må alltid ta ut av oppvaskmaskina, påpeker Nathalie Skogen (5 ½).Gleder seg til shoppingI følge noen av skolespirene på Juberg er mammaer flinke til mye.-Hun er god til å hjelpe oss, synes Aleah.-Og så er hun flink til å lage mat, mener Petter.-Men jeg lager mat sjøl også, sier Are.-Og jeg har laget slush av snø og cola, forteller Robin Korsnes (5 ½).På Espira Juberg Gårdsbarnehage er de opptatt av gleding; å gjøre hverandre glade. Og ungene vet godt hva som gjør mamma glad.-Mamma blir glad når jeg blir henta i barnehagen. Når hun treffer meg, smiler Are.-Mamma blir glad i hjertet sitt og smiler når hun henter meg i barnehagen. Jeg blir så glad at jeg hyler, røper Nathalie.-Og så blir hun glad når hun får bade i bassenget. Det gleder hun seg til, sier Are.-Mamma gleder seg når vi skal på shopping eller noe sånt. Og når Robin sitter på og vi skal på Burger King, kommer det fra Petter.-Mamma er fin!Og når søndagen kommer, kan det hende at det vanker både klemmer, gode ord og andre hemmeligheter til mamma.-Hva har dere lyst til å si til mamma på morsdagen?-At hun er fin, sier Are. Aleah fortsetter:-Gratulerer med morsdagen!-Da pappa hadde morsdag, gikk jeg og Noah opp med tegninger som vi hadde laget til ham. Med Mine Craft på, ler Nathalie.-Når jeg har gitt mamma gaven på morsdagen vil jeg si – kan jeg få på Rush? (Rush trampolinepark i Trondheim, journ.anm.)Det kan ta på å bli intervjuet i lokalavisa. Etter mange spørsmål fra journalisten er ungene veldig klare for å røre litt på kroppen igjen.-Ja, æ sovne næstn æ!

-Mamma blir glad når hun får bade i bassenget, sier Are (5 ½).
-Mamma blir glad i hjertet sitt og smiler når hun henter meg i barnehagen, sier Nathalie (5 ½).
-Jeg bruker å gi mamma en gave på morsdagen fordi jeg er så glad i a, sier Petter (snart 6).