Åsfjellet er et populært utfartssted for skifolket, men søndag bør de legge skituren utenom stadion og skihytta. Foto: May-Jorunn Barlien

Legg skituren utenom skihytta på Åsfjellet søndag

IL Aasguten Ski venter storinnrykk til Aasgutenrennet ved Møssingdalen Skisenter.

Søndag er det klart for Aasgutenrennet som er kretsmesterskap i klassen 13-16 år, kretsrenn i klassen 8 år - junior, og finalerenn i NTE-cupen fra 13-16 år. Det betyr stor traifkk til og fra Møssingdalen Skisenter på Åsfjellet, og for å overholde smittevernreglene er deltakerne og foreldre delt i to kohorter på inntil 200 personer.

– For de som ønsker å gå på ski på søndag oppfordrer vi til å bruke turløypene våre og parkere enten ved parkeringa opp til Beitfeltet eller ved Møssingvatnet. Det vil ikke være mulig for noen som ikke er påmeldt arrangementet å parkere ved Skihytta mellom klokka 07:30 og16:30 på søndagen, sier leder i IL Aasguten Ski, Torbjørn Ekle. Han oppfordrer folk til å legge skituren utenom stadionområdet ved skihytta, ettersom det inngår i det definerte området for kohorten.

–Og mellom klokka 11 og 12 vil det være bytte av kohorter og derfor relativ mye trafikk på veien opp til Åsfjellet, opplyser Torbjørn. Arrangørene beklager ulempene det kan være for enkelte.

– Men det er viktig at dette blir overholdt slik at vi får arrangert en godt arrangement med fokus på våre flotte utøvere.

Og er det noen som ønsker å være tilskuere til rennet, er de velkomne til å stå ved løypene utenfor stadionområdet. Med koronaavstand, vel å merke.

Torbjørn i ferd med å ta seg en tur for å sjekke skiforholdene på Åsfjellet når Frostingen er på tråden. Ifølge Yr.no er det meldt litt snø og temperatur så vidt på minussida i Møssingdalen søndag.

– Det var fine forhold før helga, så jeg håper det skal gå bra.