Mellomtrinnet ved Frosta skole arrangerer aksjonsdag for Ukraina. Her representert ved f.v. Sarah Kvamvold Berg (5. kl.), Sivert Aassved (7. kl.), Tyra Bøkestad Breiseth (7. kl.), Teodor Viken (6. kl.), William Kvam Hagerup (5. kl.) og Nora Margrethe Løvrød (6. kl.).

Frosta skole aksjonerer for Ukraina

Krigen i Ukraina opptar elevene på Frosta skole. Nå arrangerer de aksjonsdag for å samle inn penger til barn og unge som er berørt av krigen.

Elevene på mellomtrinnet ved Frosta skole går sammen om å samle inn penger til hjelpearbeidet som gjøres i Ukraina. Onsdag formiddag 6. april inviterer de til aksjonsdag på skolen. Der vil elevene selge produkter de har laget selv. Det blir også anledning til å kjøpe kaffe, og det ryktes at sjetteklasse skal bake skuffekake. Inntektene går til Røde Kors sitt arbeid for barn og unge som er berørt av krigen.

– Det er elevene selv som har bestemt hvilken organisasjon som skal motta pengene. Vi har hatt avstemming, forteller lærer Line Moe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det stod mellom fire forskjellige organisasjoner, men det var Røde Kors som hadde de beste argumentene, mener femteklassingen William Kvam Hagerup.

Elevene har selv bestemt hvilken organisasjon pengene skal gå til. Det stod mellom fire organisasjoner. – Det var Røde Kors som hadde de beste argumentene, sier femteklassingen William Kvam Hagerup.

I disse dager står han og medelevene på for å lage forskjellige ting de kan selge på aksjonsdagen. Teodor Viken fra sjetteklasse holder opp nøkkelringer i alle regnbuens farger, mens resten av gjengen viser fram rykende fersk påskepynt.

– Arrangementet er åpent, og alle som ønsker å komme er velkomne, sier elevene.

Arrangørene har også store planer om tombola.

– Vi blir veldig glade hvis noen ønsker å bidra med gevinster.

Neste onsdag selger elevene på mellomtrinnet ved Frosta skole blant annet nøkkelringer til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for barn og unge som er rammet av krigen i Ukraina.