Til helga må både små og store spøkelser huske å bruke refleks, oppfordrer Gjensidige. Foto: Gjensidige

Ber alle spøkelser i Trøndelag om å bruke refleks

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, advarer Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Vi går ei uhyggelig helg i møte. Søndag 31. oktober er det nemlig halloween, og langs vegene kan man forvente å se både små hekser, spøkelser og vampyrer.

– Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk, skriver Gjensidige i en pressemelding.

Det siste året er det registrert flere hundre trafikkuhell mellom fotgjengere og bilister. Hele 95 prosent av de skadde brukte ikke refleks, ifølge Gjensidige. Mange påkjørsler av fotgjengere skjer i mørket og en enkel refleks kan utgjøre forskjellen på liv og død.

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Denne helga stiller vi også klokka til vintertid. Dermed kommer mørket en time tidligere enn ellers. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet.

– Kle barna med refleks, lysende glowsticks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange har ulike reflekstyper liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på halloween, avslutter Voll.

Bilister oppfordres til å være ekstra observante søndag kveld. Da feirer mange barn og unge halloween ved å gå "knask eller knep" fra dør til dør. Foto: Gjensidige