Oddny Gumaer vil holde appell under basaren. Foto: Anne Sofie A. Elgseter

Basar for barna i Ukraina

Novi Stiftelsen (tidligere Partners Norge) skriver i en pressemelding at det blir basar på Bamberg arbeidskirke søndag 22. januar til inntekt for Novi sitt arbeid i Ukraina.

Det blir appeller fra Oddny Gumaer, grunnlegger i Novi, og Trygve Børve, som nylig returnerte fra Ukraina på oppdrag for Novi. Ukrainske Marina Kodenchuk deler opplevelser fra da de måtte flykte fra Ukraina og hvordan det var å komme til Norge.

På programmet står også kaffe og kake, lotteri med over 150 premier og underholdning med RejoiSing og familien Grimstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Novi gir opplæring til voksne ressurspersoner i Lviv i å forebygge og bearbeide barns traumer av krig og konflikt. Basaren er altså til inntekt for Novis arbeid i Ukraina, og stiftelsens hårete mål er at de i etterkant av basaren kan bistå med en aktivitetssekk i hvert eneste bomberom i Ukraina. I sekken er det blant annet leker som Twister, såpebobler og hoppetau.

- Dette er ikke tilfeldige leker, forklarer Oddny Gumaer. Dette er leker som påvirker pusten vår, slik at barn som er svært urolige blir roligere gjennom å for eksempel blåse såpebobler, sier hun.

Les også
Novi på plass i Ukraina
Les også
Partners Norge blir Novi
Les også
-Det viktigste vi kan gjøre nå, er å være her