Politiet oppfordrer flyktinger fra Ukraina som skal registrere seg, om å gjøre en avtale på forhånd, via telefon eller e-post.

Åpner for asylregistrering i Trøndelag, men ring først!

Fra og med onsdag 16. mars kan asylsøkere som ikke oppholder seg på Østlandet, registrere seg i sitt lokale politidistrikt. I Trøndelag jobber politiet på spreng for å få på plass nødvendig utstyr.

I utgangspunktet skal alle asylsøkere som ankommer Norge registrere seg ved det nasjonale ankomstsenteret på Råde i Viken. På grunn av mengden ukrainske flyktninger i Europa, kan asylsøkere nå registrere seg flere steder i Norge. Dette gjelder de som er innvilget midlertidig kollektiv beskyttelse, og gjelder fra og med onsdag 16. mars kl. 08:00.

I Trøndelag vil søkere kunne registrere seg på følgende tre lokasjoner:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

•Steinkjer politistasjon

•Trondheim sentrum politistasjon

•Trondheim lufthavn Værnes politistasjon.

Se oversikt over alle stedene på politiets nettsider: Krigen i Ukraina – Politiet.no

Politiet ønsker at alle som skal registrere seg gjør avtale på forhånd via telefon 73899090 (kl. 08:00 til kl. 15:30 mandag – fredag) eller epost post.trondelag@politiet.no. Dette for å unngå at for mange kommer samtidig og ikke får den hjelpen de trenger.

På grunn av utstyrsmangel er Trøndelag ikke klare til å registrere søkere 16. mars. Utstyret vil bli levert om kort tid.

-Vi jobber nå intenst med å få på plass alt som trengs for å registrere asylsøkere fra Ukraina. Vi øker bemanningen for å ta imot alle på en god måte. Dette gjør at søkere som allerede har reist langt for å komme til Norge, slipper å reise til Råde. Det er viktig at alle som kommer til Norge registrerer seg, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for Utlending og Forvaltning i Trøndelag politidistrikt.