Andrine Rønning gikk gode løp og fikk med seg bra med norgescuppoeng.

Andrine-opptur på Lygna

Det har ikke gått helt etter planen for Andrine Rønning i vinter. Åsbyggen har etter en sykdomsperiode i slutten av november og starten av desember, slitt med å komme tilbake i den formen hun var i. Norgescupåpningen ble en opptur for den målbevisste 19-åringen.

- Jeg må si meg fornøyd med den første Norgescuphelga. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så bra som det gjorde da jeg reiste nedover. Forrige helg brøt jeg mitt aller første skirenn. Da gikk det så tungt at jeg var usikker på om jeg hadde noe her å gjøre. Det var ingen ting som fungerte for seks-sju dager siden. For at jeg i det hele tatt skulle ha forhåpninger om å få til noe i Norgescupåpningen, bestemte jeg meg for å ta treningsfri, sier Andrine.

Hun lot treningstøyet ligge i noen dager, og det skulle vise seg å være en god plan. Kroppen fikk hentet seg inn, og det var en Aasguten-løper som hadde fått tilbake overskuddet som stilte til start i sprengkulda på Lygna. Kvikksølvet var godt ned på 20 minusgradertallet lørdag morgen. Det førte til at fellesstarten samme dag ble utsatt. Heldigvis ble det mildere utover dagen. Andrine taklet både kula og konkurrentene på 15 kilometer fellesstart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sikret seg mange Norgescup-poeng

- Jeg er naturligvis mest fornøyd med sprinten hvor jeg blir nummer 15. Det var ikke langt opp til topp ti. Med tanke på hvordan det har gått i det siste, så var det gledelig at jeg kom så høyt opp på resultatlista som jeg gjorde. Jeg hadde gledelig mye å gå med. Det skal være fullt mulig å kjempe om topp ti-plasseringer senere i vinter. Det var forøvrig bare fire av de som er like gamle som meg som gikk fortere, sa Andrine til Frostingen etter rennet.

Hun har i vinter tatt steget opp i den tøffe 19 og 20-årsklassen, og det innebærer at hun denne vinteren må finne seg i å måle krefter med de som er ett år eldre. Det gjør at det er mye vanskeligere å hevde seg denne vinteren. Det er oppløftende for skigymnasiasten å tenke på at hun ville ha vært nummer fem dersom det var rene årsklasser som det var i fjor og året før. Andrine Rønning ser ikke mørkt på å konkurrere med som er året eldre.

Håper på formstigning

Det var heller ikke mer enn ti av 2005-modellene som gikk raskere da hun kapret 30.plassen på lørdagens fellesstart. Rønning hadde en litt tyngre dag på fellesstarten hvor det ble 45.plass. Totalt sett ble det to bra prestasjoner og en som var sånn midt på treet.

- Jeg føler jeg har mer inne enn det jeg har klart å ta ut så langt i vinter. Derfor har jeg forhåpninger om at det skal være mulig å gå fortere under Norgescuprennene i Trondheim, og ikke minst i junior-NM.

På grunn av sykdom måtte de andre Aasguten-løpere trekke seg fra helgas renn. De håper å være tilbake neste gang det skal kjempes om Norgescup-poeng.