I Frostingens postkasse er det plass til mange leserinnlegg, enten de kommer på papir eller digitalt.

Klarer dere å fylle Frostingens postkasse?

Kjære frostinger og åsbygg - bruk oss som debattarena!

Etter sommerferien pleier den lokale valgkampen å starte for fullt, og vi vil gjerne høre hva som er de viktigste sakene både for våre lokale politikere og velgere som deg og meg.

Noen vil kanskje si at kommunestyre- og fylkestingsvalget er det viktigste valget i et lite lokalsamfunn som Frosta eller Åsen. Det er nå vi skal bestemme hvem som skal sitte ved roret i kommunen vår de neste fire årene. Hvem som skal ta valgene for oss. Og da har det noe å si hvem eller hvilket parti vi gir stemmen vår til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frostinger og åsbygg er opptatt av å bruke stemmeretten sin. I 2019 var valgdeltakelsen på Frosta på 70 prosent, og i Åsen stemmekrets endte den på 66 prosent. Mens landsgjennomsnittet ble på 65 prosent. Men vi har fortsatt noe å strekke oss etter. Den lille kommunen Kvitsøy hadde en valgdeltakelse på hele 85 prosent.

Politikerne vi velger inn til høsten får være med og sette retningen framover – enten det gjelder skoleutbygging, kommune- og helsehus, eldreomsorg, ungdomsklubb, næringsutvikling, eiendomsskatt, boligbygging eller frivillighet. Vi vil gjerne høre hva dere brenner for, og hva dere vil gjøre for Frosta- eller Åsen-samfunnet.

Og nå har også du som velger en unik mulighet til å løfte opp saker som opptar deg – enten du er førstegangsvelger eller har stemt mange ganger tidligere. Og har du ikke stemmerett ennå, men har en beskjed du synes politikerne bør høre, er du velkommen til å skrive inn du også.

I lokalavisa når dere frostinger, åsbygg og andre som bryr seg om bygdene våre, og vi vil oppfordre dere til å bruke oss som debattarena.

Av: Sigfrid Hagerup, redaktør i Frostingen