Dette er bare en del av alle de gode kreftene som deltok da Magnushallen ble innviet. Foto: Janne Hopmo

Magnushallen er blitt ti år

Fredag 20.november er det akkurat ti år siden Magnushallen ble åpnet med ei flott innvielsesforestilling.

«Det var nesten som på film; bare den røde løperen manglet», skrev Frostingen. Frosta storband spilte i andre etasje, og i foajeen ble gjestene møtt av smilende ungdommer som serverte forfriskninger.

Denne kvelden fikk gleden over å ha en ordentlig scene og en ordentlig sal overskygge spekulasjonene på om det ville være mulig å få økonomiske balanse i drifta. Det har vist seg å være vanskelig, men samtidig har skolen fått et helt unikt tilbud om bruk av Magnushallen.

I sin åpningstale kunne ordfører Frode Revhaug fortelle at det var kommet inn mange navneforslag og at Magnushallen skilte seg ut på grunn av historien til Frosta og Tinghaugen og betydningen av Frostatingsloven i arbeidet til Magnus Lagabøter med å lage en landslov. Det var musikklaget Klang som kom med forslaget.

Flinke ungdommer som bidra med sang, dans og musikk fikk utfolde seg på en «ordentlig» scene. Foto: Janne Hopmo

Det ble spilt, sunget og danset. De som bidro var: Teatergjengen fra Solvang, kulturskolen, Frosta skolekor og ungdomskor, RejoiSing, Kor-Ækt, Veinnmel&Krinolin, Frosta trekkspillklubb, Walking Pickles, Klang og skolemusikk. Utflytta profesjonelle musikere bidro; Tor Morten Kjøsnes og Jan Inge Moksnes, og plutselig dukket Hanne Krog opp for å gratulere og synge sammen med skolekoret. Daværende rektor Torgunn Østbø fortalte eventyret om gutten og jenta som drømte om et (kultur)hus.

Innbydende, nesten som et eventyr. Foto: Janne Hopmo