Sigfrid Hagerup, Irene Røkke, Hanne Askestad Myraune, Kristin Christiansen og Lise Jørstad gleder seg over tidenes beste opplagstall for Frostingen.

Frostingen klatrer videre: - Tusen takk til deg som leser oss!

Ferske opplagstall viser nok en gang at folk er glade i lokalavisa si. Aldri før har så mange lest Frostingen.

Onsdag la Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) fram nye opplagstall for avisene. Rundt halvparten LLAs lokalaviser går frem, rundt halvparten tilbake. Det viser tallene når vi sammenligner netto opplagstall for andre halvår 2023 med andre halvår året før.

Frostingen er blant avisene som blir lest av stadig flere, og kan for første gang i historien vise til et opplagstall over 2000. For andre halvår 2023 endte tallet på 2063. Det er en økning på 132 - noe som tilsier en vekst på sju prosent fra året før.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er kjempegode nyheter for oss som jobber i avisa, og først og fremst vil vi si en stor takk til alle som leser oss, sier redaktør Sigfrid Hagerup.

– Et stort klapp på skuldra

Frostingen har jobbet aktivt med å bli enda bedre digitalt det siste året. Det har gitt resultater. Antall sidevisninger har økt med hele 66 prosent sammenlignet med 2022.

– De gode tallene viser at vi klarer å lage saker som engasjerer leserne, og det er et stort klapp på skuldra til våre dyktige ansatte og frilansere som har lagt ned en kjempestor innsats. Dette er en fin tilbakemelding å ta med seg når vi fortsetter jobben med å jakte nyheter, fortelle de gode historiene og være tett på frostinger og åsbygg, legger Sigfrid til.

– Står sterkt blant folk

Totalopplaget for de over 110 lokalavisene som er tilknyttet LLA øker med drøye 2000, en økning på 0,6 prosent. Generalsekretær Tomas Bruvik kommenterer opplagstallene slik:

– Det er gledelig å se at lokalavisene står sterkt blant folk landet rundt. Våre stabile opplagstall viser at redaktørstyrte lokalaviser lager journalistikk som er verdt å betale for. Lokalavisene er også en nyttig markedskanal for nasjonale og lokale annonsører, sier LLAs generalsekretær.

I neste uke deltar nærmere 200 avismedarbeidere og bransjefolk på LLA landsmøte på Hamar.

– Da skal vi kåre Årets lokalavis, samtidig som vi skal diskutere morgendagens utfordringer. Blant annet deltar en rekke ungdomspolitikere på årets store høydepunkt for lokalavisene, legger han til.

Her er de ferske opplagstallene for trønderske aviser:

Artikkelen fortsetter under annonsen.