Bli med høna Hildur på en rundtur i Frosta og Åsen, og finn svaret på årets påskequiz.

Drar du kjensel på denne høna?

Høna Hildur inviterer Frostingens lesere med på en påsketur i Frosta og Åsen.

"Ingenting er som påsketur. Påsketur, bare en liten tur på påsketur,» nynner det utenfor vinduet til Frostingen en vakker vårdag i april. Gjensynsgleden er stor når høna Hildur kommer til syne, og damene i Frostingen inviterer sin gule venn inn i varmen.

Da kommer det fram at Hildur har et oppdrag hun gjerne vil utføre. Den som husker tilbake til fjorårets påske, drar kanskje kjensel på den gule høna som sto for Frostingens påskequiz «Hæn e høna».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har jeg så innmari lyst til å gjøre igjen, klukker hun, og ber med innstendig blikk om å få låne redaktørens bil for å kjøre rundt i Frosta og Åsen og lage bildequiz.

Etter fjorårets «Hæn e høna?» ble Hildur et kjent fjes i hønsegården, og det var ikke fritt for at frierbrev fant fram til rugekassen hennes. Men nå har brevene stilnet, og Hildur er klukkende klar for å ta Frostingens lesere med på en liten påskejakt.

– Det er jo tross alt påske. Og quiz hører med til påske som plommen i egget, kakler hun. Og det er Frostingen-damene enige i.

Og det er ikke påskeegg det skal letes etter denne gangen, men bokstaver. Hildur skal besøke tre steder på Frosta og tre i Åsen, og ett til. På hvert sted tar hun en selfie, og den første nøtta blir å finne ut hva stedet heter. Fra hvert sted skal du ta med deg en bokstav, og til sammen skal de danne et løsningsord. Men først må du stokke bokstavene i riktig rekkefølge.

– Men det trenger ikke å være den første bokstaven, sier Hildur lurt, og røper at løsningsordet, som består av sju bokstaver, er et adjektiv.

– Skjerp hønsehjernen og finn fram penn og papir. Følg med, følg med, kakler Hildur eplekjekt.

Den første turen tar hun palmesøndag. Mandag blir hun hjemme i hønsehuset for å stelle til påske, men etterpå går det slag i slag, hver dag fram til påskedagen.

– Jeg kjører rundt, Frostingen-damene får jobben med å finne på hint, og så lover de å fortelle hvilken plassering i hvert navn den bokstaven har som skal brukes. Hint om adjektivet vi skal fram til, får du ikke før vi er på slutten av jakta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til slutt kakler hun fornøyd at hun kan love fine premier.

For å delta i trekningen, må du ha alle stedsnavn rett, og du må ha kommet fram til riktig adjektiv. Svaret sendes på e-post til frostingen@frostingen.no, eller på sms til 40400799.

– Husk å skrive navnet ditt, kakler Hildur før hun forsvinner ut døra.