Selfie med de første som kom opp med assosiasjoner til Isbilen og Norge Rundt når Trio no Treble spilte Norsk dans nr.2. Selfistene er f.v. Erna Kjelstad, Marit Moksnes, Ida Sofie Moksnes og Unni Karin Moksnes.

Kulturburet overrasker igjen

Sist fredag var tredje gang Trio no Treble besøkte Kulturburet til Jan Inge Moksnes med bratsj, cello, kontrabass og masse humor. Likevel klarte de å overraske.

Overraskelsen var det først og fremst samarbeidet med Ronny Kjøsen fra Hølonda som sørget for. Trioen ble dannet for seks år siden, og det er tre år siden de tre begynte å samarbeide med hølondingen. Han spiller flere instrumenter, og til Frosta kom han med trekkspillet, egen musikk og notebok fra Trondheim etter Trond Knudsen, med musikk fra 1873 og tidligere.

Kjøsen trakk fram flere hundre år gamle stykker og minnet om at de var datidens popmusikk. Mellom stykkene serverte han fakta, som at når man kjøpte ei fele, fikk man et kilo med noter med på kjøpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Johan Daniel Berlin, tyskfødt bymusiker og komponist som virket i Trondheim, skrev klassisk orkerstermusikk. Trio no Treble og Ronny Kjøsen framførte to satser fra hans verk der de har skrevet inn trekkspill.

- Morsomt hvordan trekkspillet lyder sammen med de klassiske strykerne, som om musikken originalt var skrevet for disse instrumentene, sa Kjøsen.

Uvant kombinasjon; strykere og trekkspill. F.v. Ronny Kjøsen (trekkspill), Lars Marius Hølås (bratsj), Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass) og Eivind Rossbach Heier (cello).

Trioen framførte Norsk dans nr. 2 og Trolltog av Grieg, og lovte å ta en selfie med den eller de som hadde de riktige assosiasjonene til det første stykket. Det var det flere som fikk bli med på.

Før den vanlige kaffepausen fikk publikum servert både galopp, salme og polka.

Etter pausen framførte de fire musikerne musikk skrevet av Ronny Kjøsen. Hyllest til Øystein fra Hølonda falt tydelig i smak og høstet mye applaus. Det gjorde også ekstranummeret A la Constantin, til ære for en venn og felespiller som døde altfor tidlig.

Trio no Treble er den formasjonen som har vært flest ganger i Kulturburet. Den rekorden har de tenkt å beholde, så dersom noen andre kommer på besøk nummer tre, tropper de opp for å ta rekorden tilbake.