Fats Domino og Den kulturelle spaserstokken invitert av Frosta pensjonistlag.

Pensjonistene koste seg med evigunge Fats

– Fats Domino er den virkelige kongen av rock and roll, sa Elvis Presley.

Det ble full klaff i Magnushallen da Den kulturelle spaserstokken inntok scenen med piano, batteri og gitar. De som er i gruppen 70+ husker kanskje musikken til Fats som «sin» musikk. De som er litt yngre kjenner noen av sangene han hadde suksess med, spesielt Blueberry Hill som ble solgt i over fem millioner eksemplarer rundt om i verden.

Da den timelange konserten var over, var det bare godord å høre, og mange stoppet på veg ut for å takke for musikken og ønske musikerne velkommen tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spilleglede og informasjon

Det var ingen tvil om at musikerne selv hygget seg, og innimellom sangene kunne de fortelle mye og mangt om Fats Domino.

Det er gått 20 år siden Daniel Røssing spilte på Frosta for første gang og han har flere ganger vartet opp med fengende pianotoner i Småland mens Hallbjørn Stenhaug arrangerte festival. Med seg hadde han far og sønn på gitar og trommer, Kjartan Edvardsen og Markus Wisth Edvardsen. Og på hodet hadde han ei kvit kapteinslue fra et amerikansk brannkorps; tilhørende Fats Domino og sendt over fra USA.

I 1949 spilte Fats Domino inn «The Fat Man» som hadde solgt over en 1 million eksemplarer før 1953 var omme. Denne blir av mange betraktet som verdens første rock and roll-innspilling.

Sitt store gjennombrudd fikk han i 1955 etter at Pat Boone hadde spilt inn en versjon av hans «Ain't that a shame». Unge amerikanere var nysgjerrige etter å høre originalen og de likte den. I dag er den gjengse oppfatning at Fats sin versjon er den beste.

De formidler musikkglede og -kunnskap. F.v. Kjartan Edvardsen, Daniel Røssing og Markus Wisth Edvardsen.

Men Fats var ikke død

Fats Domino var gift i 49 år med sin Rosemary, fikk en stor familie og bodde i New Orelans. Under orkanen Katrina i 2005 ble han meldt savnet og alle trodde han var død. Etter flere dager ble han berget ut av 3.etasje med helikopter, mens de to første etasjene sto under vann. Eiendelene hans var borte, både medaljen han hadde fått av president Clinton for sin innsats på kulturfronten og alle gullplatene. Både medalje og gullplater ble erstattet.

Da Fats Domino døde i 2017 var han 89 år gammel. Om han i dag er i «Whisky Heaven» eller i «Blueberry Hill» er ikke godt å vite, men forhåpentligvis har han et piano til rådighet.