Søskenbarn, men for hvert sitt lag. Lene Kristin Hovdal/Rapp og Endre Lehn/Kroglund slækt og påfyill venter på å veksle i Åsenfjord.

En opplevelse som varmet

Synes dere det er varmt? Spurte speaker Stig Tore Laugen alle som var samlet i Åsenfjord for å se lørdagens vekslinger i St. Olavsloppet, der de som hadde sprunget fra Åsen skulle gi «stafettpinnen» videre. – Tenk dere hvordan det er for dem som løper!

Endre Lehn sprang for Kroglund slækt og påfyill. Han har sprunget mange etapper, og mener etappen mellom Åsenfjord og Fættenfjord er den tyngste.-Jeg har løpt begge veger, og den er verst når vi springer mot Trondheim, med flere småbakker opp og ned. Det er verre enn en bratt stigning, man finner liksom ikke rytmen.Før veksling ventet han sammen med søskenbarn Lene Kristin Hovdal som sprang for Rapp.Aasguten kom sammen med flere andre, og rakk å passere uten å bli lagt merke til. Men oppe i Åsen hadde Frostingens andre utskremte rukket å forevige deltagerne.Rutinerte hjelpereMens det er Aasguten som har ansvaret for vekslinga i Åsen sentrum, er det frostingene i Åsenfjord.Om det er Rapp og Frosta IL som samarbeider? Det blir de som sier ja, forklarer Jan Arve Kjørsvik som har hatt ansvaret i flere år. Det er veldig greit med folk som har vært med før, de kan jobben, vet hva de skal gjøre. Noen nye blir med, men de er alle godt voksne.- Ungdommen har det for travelt, og så er det fotballturnering for barn på Levanger, så mange er nok der.Arne Myrholt og Berit U. Skasliens årlige rendez-vous foregår i og utenfor en tilhenger på Stallmyra. Arne, Televimsen for anledningen i følge ham selv, står i telefonkontakt med Mette Aatlo og Bjørn Hollingsæter som er plassert midtveis mellom de to vekslingene, for å annonsere hvilke lag som er i farta. Rapp eller Frosta IL?  – Jaktlaget mitt! Er svaret. Vi har sambandsutstyr. Mer tull enn hærverkJan Arve Kjørsvik kan fortelle at mindre enn en time før vekslinga skulle finne sted i Åsenfjord, fikk han beskjed av Egil Hovdal, som hadde kjørt en tur for å sjekke at alt var i orden mellom denne vekslinga og den neste i Fættenfjord, om at skiltene de hadde satt opp var tullet med. Noen var snudd på hodet, andre hadde pilene i feil retning, og atter andre lå slengt utover.- Heldigvis rakk vi å få alt på plass. Men dette blir for dumt. Så lenge jeg har vært med på evalueringsmøter etter loppet, har jeg aldri hørt om noe lignende. Jeg håper vi slipper å oppleve noe sånt flere ganger.I vegkrysset står Jon Magne Rekkebo. Tanken er at han skal dirigere trafikken over til E6, det er mange som skal rekke neste veksling. Men ikke alle stopper for å spørre om veien.- For at jeg skal kunne forklare svenskene at de ikke skal kjøre rett fram, så må de sveive ned ruta. Er en god del som får en tur til Frosta ja, men de kommer tilbake ser jeg. Resultatene etter dag 3 (fredag), plasseringer og tider.Alle springer i mosjonsklassen.- Frosta IL. 62. plass. Tid: 17:59:50- Kroglund slækt og påfyill. 95. plass. Tid: 18:58:54- Rapp IL. 117. plass. Tid: 19:30:03-IL Aasguten. 135. plass. Tid: 20:07:26