Vi stiger! F.v. Irene Røkke annonsekonsulent, Sigfrid Hagerup journalist, Janne Hopmo redaktør/daglig leder, Anders Vinje journalist, Kristin S. Christiansen grafisk designer.

Frostingen øker i opplag

Takk til dere, våre abonnenter på Frosta, i Åsen og ellers rundt i Norges land. Frostingen er den eneste avisa i Nord-Trøndelag med opplagsvekst i 2015.

Lokalavisene klarer seg fortsatt godt, men også de ser en nedgang i opplag i 2015. Den er gjennomsnittlig på 2,5 prosent. Da er papir- og nettavis sett under ett.Enten vi kun ser på lokalavisene som er medlem i LLA (Landslaget for lokalaviser) eller fylkets totale avislandskap (da er Trønder-Avisa, Namdals-Avisa og Stjørdalens Blad inkludert), er Frostingen den eneste med vekst; 2,1 prosent.I Sør-Trøndelag havner tre lokalaviser på plussida, og vi må se oss slått av én av dem: Selbyggen med 4,6 prosent økning.Frostingen får godkjent en økning på 36 (2,14 prosent) for papir (abonnement og løssalg), samt digitale abonnement og løssalg, og ender på et nettoopplag for 2015 på 1715. Opplagstall for Nord-TrøndelagOpplagstall for Sør-TrøndelagOpplagstall for NorgeAt Frostingen, lokalavis for Frosta og Åsen, faktisk skulle havne på den nasjonale lista, på en 17.plass like bak Nationen, hadde vi ikke sett for oss. Kanskje heller ikke at vi skulle være den eneste med vekst i Nord-Trøndelag.Desto større er gleden over å ha positive tall. Noen nye abonnenter har sluttet seg til oss fordi de nå kan  abonnere kun på digital avis, med ny nettside fra 2015. Nye fra Frosta kommer selvfølgelig også til, men den største økningen kan vi takke åsbyggen for. Dette må vel være en typisk vinn-vinn-situasjon; åsbyggen får lokalstoff hver uke, Frostingen får nye abonnenter.Med alt som skjer innen avis- og mediebransjen, er det vanskelig å si noe om vegen videre. Det som er sikkert er at avisene stadig må gjøre valg,  men at det til syvende og sist er leserne som avgjør om vi har noen framtid eller ikke.Grafene er tatt fra Journalisten.no

Opplagstall for Nord-Trøndelag
Opplagstall for Sør-Trøndelag
Opplagstall for Norge