Jørn Berg er leder i Sportslig utvalg i Neset FK og har ansvar for gjennomføringa av treningene som det nå er åpnet opp for. Foto: Janne Hopmo

Neset forsiktig i gang

Forrige uke (uke 16) kunne fotballen for første gang på flere uker igjen rulle på kunstgresset på Vinnatrøa. Men ikke sånn som før.

Jørn Berg er leder i Sportslig utvalg i Neset. Han forklarer hva som foregår ute på banen.

Det er åpnet opp kun for organisert trening, og hva som er tillatt kan variere fra fylke til fylke og fra krets til krets.

Det som er likt for alle, er at det skal holdes avstand på to meter mellom spillerne. De skal trene i grupper på kun fire, og hver gruppe skal ha en voksen med seg.

Da Frostingen var på Vinnatrøa mandag kveld, var det G 16 og G 14 som trente.

- Gutter 14 er så få, at de kan trene sammen med Gutter 16, forteller Jørn.

De som har fått tillatelse til å ta i bruk kunstgressbanen, er G 14, G 16, junior og senior. Pluss Jenter 14. De andre nevnte aldersgruppene har ikke jentelag/damelag.

Trenerne bestemmer

Hvordan treninga skal foregå, er det trenerne som bestemmer. Det vil stort sett bli trening to ganger i uke, og hver økt skal vare i maksimum 90 minutter.

Det er ikke lov å røre ballen med hendene, og ballene vaskes etter bruk; i såpe og vann, før de spyles og tørkes. Og så er det ikke lov å spytte på bakken.

Det er viktig at alle sammen lytter til trenerne og gjør som det blir sagt. Hvis ikke, blir de sendt hjem. For at det skal være nok voksne, har trenerne med seg foreldre/foresatte. Oppgaven går på rundgang.

Å møtes

Torsdag 16. var første gang spillerne møttes, og noen trente også fredag og lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er ikke lov å spille kamper, ingen nærkontakt spiller mot spiller. Det trenes kun på lek med ball, fokus er på å møtes og trene sammen. Det skal heller ikke være harde fysiske økter, man skal unngå svette.

Det er ikke obligatorisk å delta, sier Jørn, det er helt frivillig. Nå er de nettopp kommet i gang, og styret i Neset jobber for å legge best mulig til rette.

Jørn tilføyer at signalene fra kretsen er at det ikke blir kretskamper før i august. Hvordan det blir med A-laget, vet han ikke.

Aasguten snart i gang

Leder i Aasguten, Kjersti Husby, sier til Frostingen at fotballavdelinga i Aasguten skal prøve seg med trening for 13- og 14-årigene snart.