Ingrid løp 80 kilometer i Muruvik Backyard
Ingrid Nilssen Rekkebo ble den som løp lengst av fire frostinger i Muruvik Backyard. Det populære løpsarrangementet som har vært fulltegnet i mange måneder.
Ingrid og tre andre sambygdinger rakk å sikre seg startnummer før det ble fulltegnet. 332 av de 360 som hadde fått startplass dukket opp til starten til Backyard-løpet som har blitt svært så populært. Arrangørene har innført en konkurranseform som har sitt utspring fra USA og har blitt tatt godt i mot i mange land.
I Backyard løpes det i en 6,7 kilometer lang løype. Det er start hver hele time, og de som ikke har fullført runden før tidsfristen går ut, blir tatt ut av løpet. Det handler om å holde ut lengst mulig, og den som gjør det er løpets vinner. De som holder størst fart får mest tid til kvile og restitusjon mellom rundene. Men det er ikke nødvendigvis de utøverne som kommer lengst, og gjør det best i den type ultraløp.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Vinneren løp i 38 timer
Det var Else Overvik fra arrangørklubben som gikk seirende ut av årets utgave av Muruvik Backyard. Hun løp i 38 timer i strekk og endte opp med 238 kilometer. Det er tall som virkelig lar seg høre. Frostingene sto også for gode prestasjoner ved Trondheimsfjordens bredder på den såkalte Malvik-stien på gamle fylkesgrensa mellom Nord- og Sør-Trøndelag.
Ingrid Nilssen Rekkebo var altså den som kom lengst av de lokale løperne. Hun endte opp med hele 12 runder og over 80 kilometer. Mannen Bjørn var ikke så mye dårligere han heller. Elleve runder og nesten 74 kilometer kunne han notere seg.
– Backyard er en artig konkurranseform. Det er alltid spennende å se hvor mye kroppen tåler og orker. Det handler mye om motivasjon når du hver hele time skal nullstille deg til å ta fatt på den samme runden på nytt, sier Bjørn Rekkebo og kona Ingrid etter de flotte prestasjonene i Muruvik. Førstnevnte var med for første gang. Men deltok i Hell Backyard i april og visste sånn sett hva han gikk til. Ingrid var med i Muruvik i fjor og hadde en så positiv opplevelse at hun kunne tenke seg å prøve på nytt i år.
– Vi har lyst til å gi honnør til alle de frivillige som stiller opp og sørger for et så flott arrangement. Det er imponerende at lokalbefolkningen stiller opp med fakler, musikk og kommer med oppmuntrende tilrop både på dag- og kveldstid. Det er inspirerende å få oppleve så mange ultraløpere som aldri gir seg, i et arrangement hvor det er plass for alle, avslutter Bjørn.
Hadde 10 runder i tankene
Jørn og Erlend løp begge sju runder og mye lengre enn de noen gang hadde gjort. Tvillingene hadde forhåpninger om at sju runder skulle være innen rekkevidde da startskuddet gikk. Både fordi de da ville ha fullført sin aller første helmaratondistanse, men også på grunn av at alle som nådde sju runder eller mer, kunne kaste seg over pizzaen som arrangørene fristet med.
Jørn som er glad i å løpe, syntes det var vanskelig å sette seg noe resultatmål før start. Først og fremst fordi han ikke hadde løpt lenger enn 21,1 kilometer og halvmaraton. Han manglet derfor referanser på hvor langt det kunne være mulig å komme. Jørn spiller fortsatt håndball, og la ikke skjul på at han hadde ti runder og 67 kilometer litt i tankene før start.
– Jeg forsto etter hvert at det var vel ambisiøst og kom til å bli vanskelig. Det handlet for mitt vedkommende om å komme lengst mulig. Jeg er fornøyd med at jeg kom så langt som jeg gjorde. På den siste 6,7-kilometeren løp jeg sammen med tvillingbror Erlend. Det var litt spesielt at vi krysset målstreken i lag, og ga oss samtidig i et så langt og krevende løp.
– Galskap satt i system
– Hvordan var det å debutere i Muruvik Backard denne fine høstdagen?
Artikkelen fortsetter under annonsen.
– Det var helt klart en opplevelse. Selv om jeg underveis hadde litt følelsen av at dette var galskap som var satt i system, sa han og dro på smilebåndet. Opplevelsen var såpass god at det kan bli aktuelt med flere starter.
Jørn fikk erfare at det er krevende å holde kroppen i gang så lenge som det han gjorde i Muruvik Backyard. Neste år leker den lokale debutanten litt med tanken om å stille til start på 75-kilometeren i Meråker Mountain Challenge som er et krevende fjelløp som går over flere 1000-meterstopper. Han beviste i helga at han har så lange distanser inne.