Konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten, forteller at 800 ekstra medarbeidere er hentet inn for å ta unna mengdene med pakker som forventes å komme fram mot jul. Foto: Posten

Posten setter inn ekstra ressurser for å håndtere store pakkemengder

Med 800 ekstra medarbeidere og 540 nye elektriske kjøretøy er Posten og Bring klare for årets høysesong med Black Friday og jul. Flere terminalarbeider og sjåfører vil bidra til at juletrafikken flyter og årets julegaver kommer frem i tide.

- Dette er den tiden på året vi gleder oss mest til. I år er vi ekstra spent på hvor mye pakker som vil bli sendt. Vi har lagt bak oss to spesielle år hvor vi har levert rekordstore mengder med pakker. Nå er det mer urolige tider og mange strammer inn på forbruket, sier Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Norge.

Black Friday har etablert et nytt handlemønster og få tradisjoner står så sterkt som å sende hverandre julepakker.

- Vi går en spennende tid i møte. Vi er forberedt til julestria og stiller på jobb med mye glede og energi, fortsetter Ryen.

Slik forbereder Posten seg til årets høysesong

  • Hittil i år har Posten tatt i bruk 540 nye elektriske kjøretøy. Ytterligere 50 nye el-kjøretøy settes inn i juletrafikken.
  • Det er plassert ut selvbetjente pakkebokser på 1500 steder i Norge, hvor kundene kan hente pakker hele døgnet.
  • Posten har rundt 3200 betjente og selvbetjente utleveringssteder for pakker i Norge. Det tilsvarer en dobling de siste tre årene.
  • Posten har økt kapasiteten det siste året og tatt i bruk to helt nye terminaler i Tromsø og Kristiansand.
  • Kundeservice øker med 40 ekstra medarbeidere. Åpningstiden på telefon utvides til kl. 19:00 på hverdager fra 21. november og frem til julaften. Kundeservice er åpent så lenge det utføres hjemkjøring. Taleroboten er tilgjengelig hele døgnet og kan hjelpe med f.eks. sporing.
  • Flere varebiler settes inn til hjemlevering.
  • Pakker må hentes på Post i butikk innen 7 dager. Man kan kostnadsfritt forlenge hentetiden til 14 dager i Posten-appen.
  • Norgespakken må hentes i løpet av 14 dager.