I uke fem vil kommunene få nesten dobbelt så mange vaksiner som først planlagt.

Nå blir det mer fart på vaksineringa - øker leveransen til kommunene

Nå øker antallet vaksinedoser til fylket og resten av landet. -Dette er veldig gode nyheter, sier Marit Kverkild.

Leveringsproblemene for vaksinen fra BioNTech og Pfizer er mer kortvarige enn først varslet. Dermed får Norge økte vaksineleveranser i tida som kommer. Folkehelseinstituttet mener behovet for beredskapslager derfor er noe mindre, og øker vaksineleveransene til kommunene fra og med denne uka.

-Dette er veldig gode nyheter. Nå øker tempoet i vaksineringen noe og kommunene får nesten dobbelt så mange vaksiner som opprinnelig planlagt i uke fem, sier Marit Kverkild smittevernansvarlig hos Statsforvalteren i Trøndelag i ei pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg til at leveranseproblemene fra BioNTech og Pfzier er mer kortvarig enn først varslet, melder Folkehelseinstituttet at Norge også får økte leveranser fra Moderna de nærmeste ukene. Dessuten er det mye som tyder på at AstraZeneca snart får godkjent sin vaksine. Alt dette innebærer at vaksineringa vil gå fortere i tida fremover.

Folkehelseinstituttet forteller at det fortsatt vil være et beredskapslager for dose 2 - dersom det skulle bli kortvarig svikt i leveringene. I tillegg vil Norge hver uke motta vaksiner som vil bli videresendt til vaksinasjonsstedene uka etter.

På slutten av siste uke ble kommunene orientert om den økte tilgangen på koronavaksine, og hvordan distribusjon og fordeling av doser skal være i uke fem.

– Vi forstår at noen kommuner opplever at de får kort varsel på en så viktig oppgave. Vi ser at de har gode vaksineplaner, og vi mener kommunene klarer å løse denne viktige oppgaven til beste for alle, avslutter Marit Kverkild.