Kjøkkensjef Sander Vold er svært fornøyd med å ha Mads Risan Faanes med på laget.

Mads er ny daglig leder på Frosta Brygge

Mads Risan Faanes har tidligere holdt styr på kantiner, kaffebarer, restaurant og bakeri i Trondheim. Nå er han tilbake i hjembygda for å videreutvikle Frosta Brygge sammen med resten av teamet.

Mads er utdannet kokk og flyttet til Trondheim da han startet som lærling høsten 2008. De siste årene har han vært leder i Hegstad og Blakstad som drifter tolv kantiner, to kaffebarer, en restaurant og et bakeri i Trondheim.

Hadde du sett for deg at du skulle jobbe på Frosta?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke i mine villeste fantasier, men så dukket spørsmålet opp under en dialog i sommer - og så takket jeg ja. For min del er det et ekstremt spennende prosjekt med tanke på at det ligger på Frosta, og det å kunne lykkes her. Og det tror jeg er mulig å få til. Denne plassen ligger til rette for å finne på mye artig, sier Mads, som startet i jobben 1. november.

Han har mange planer og ideer, men er samtidig opptatt av å ta vare på det som allerede er etablert.

– Grunnlaget er lagt med det produktet de som jobber her har lagt til nå. Sander og det han lager på kjøkkenet er magisk. Han har noen tanker om mat og smaker som er enestående, så det er en trygghet å ha han her. I tillegg så har vi eiere som stiller opp, både med servering, i skrubben og med andre ting som må gjøres, så det er godt.

Fremover skal Mads ha fokus på å legge planer for videreutvikling og skape et team.

– Vi trenger flere folk etter hvert, både servitører og kokker, så jeg skal jobbe med å få det på plass og sørge for arrangementer, bookinger og jobbe for et godt samarbeid med andre næringsaktører på både Frosta og i området rundt Trondheimsfjorden, sier Mads som også tar i et tak på kjøkkenet ved behov.

Nå er det julebord som står i fokus, og der har responsen vært enorm.

– Vi har julebord her hver fredag og lørdag frem mot jul nå, da er det folk fra Stjørdal, Levanger og Trondheim som har booket, i tillegg til frostinger, så det er artig. Og så planlegger vi en litt annerledes 2. dagsfest med fire retter og drikkepakke til, og god live-musikk.

Selv om Mads har store drømmer for Frosta Brygge og hjembygda si, har han ingen planer om å bli frosting på heltid igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det går helt fint å pendle, og jeg har mange her jeg kan overnatte hos om det er behov for det. I tillegg så har vi en stor kundemasse i Trondheim, så jeg kan jobbe litt derfra, sier den ferske daglige lederen.