Hvor har Hildur tatt turen i dag? Foto: Janne Hopmo

Frostingens påskequiz del 4: hæn e høna i dag?

Bli med høna Hildur på en rundtur i Frosta og Åsen, og finn svaret på årets påskequiz. Her finner du den fjerde oppgaven.

Før påske fikk Frostingen som kjent en uventet gjest på kontoret. Nærmere bestemt en ny leieboer som hadde slått reir på toppen av kopimaskina. «Påskhøna» Hildur har lyst til å lage en påskequiz for Frostingens lesere, og nå er hun klukkende klar for å ta dere med på en liten påskejakt.

Det er ikke påskeegg det skal letes etter denne gangen, men bokstaver. Hildur har nemlig bestemt seg for å besøke seks forskjellige steder denne påska. Og der spør hun: Hæn e høna?

Fra hvert sted skal du ta med deg en bokstav, og til sammen skal det danne et løsningsord. Men først må du stokke bokstavene i riktig rekkefølge.

– Skjerp hønsehjernen og finn fram penn og papir. Følg med, følg med, kakler Hildur eplekjekt.

Hint hint

Her kommer den fjerde oppgaven, og denne gangen er vi ute etter den tredje bokstaven i stedsnavnet vi ser i filmen. Og lurer du på hvor vi befinner oss, har Hildur et lite hint:

– Emil i Lønneberget bodde i et område med samme stedsnavn, klukker hun og nynner på sangen «Hujedamej sånt barn han var» som handler om en lyslugget pjokk med tendens til å gjøre «hyss» (rampestreker).

Neste oppgave

Neste oppgave i Frostingens påskequiz kommer fredag 1. april, og siste oppgave legges ut påskeaften.

Send de seks stedsnavnene og løsningsordet til Frostingen via e-post: frostingen@frostingen.no eller på sms til 40400799.

To heldige vinnere får hvert sitt gavekort på 500 kroner hos Vårres Cafe eller Åsen Innkjøpslag.

Innsendingsfrist er 2. påskedag, mandag 5. april.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Frostingens påskequiz 2021: Hæn e høna?
Les også
Frostingens påskequiz del 2: hæn e høna i dag?
Les også
Frostingens påskequiz del 3: hæn e høna i dag?