Festivaluka på Espira Juberg er et av høydepunktene i løpet av barnehageåret. SkolEspirene inviterte på forestillingen «Rocky og regnbuen». Foto: Espira Juberg gårdsbarnehage

«Frostaspirene» fornøyde med årets festival

På grunn av Kovid-19-restriksjoner ble det en annerledes festival på Espira Juberg i år også, men den ble ikke noe dårligere enn vanlig av den grunn.

Wenche Haugen har sendt en festivalrapport til Frostingen. Selv om heller ikke denne festivalen kunne ta imot «publikum», ble den i hvert fall ikke avlyst. I motsetning til mange andre.

Istedenfor å ha hatt besøk gjennom hele uken, som tidligere år, har det vært fest for barna og de ansatte på barnehagen- fra tirsdag til fredag, skriver Wenche.

Hele barnehagen har hatt tema «Frostaspirer» gjennom hele året, og hver avdeling har hatt hvert sitt undertema. Inne på hver avdeling har det samlet seg mye kunst og dokumentasjon om de ulike tema. I festivaluka ble dette tatt med ut for å pynte opp på uteområdet. Årets høydepunkt for mange.

Vi hadde felles åpning av festivalen med sang og realfagsforsøk. Hvilken av to typer brus får mest fart når vi tømmer i masse drops? Blir såpeboblene som vi blåser fra trekant trekantet? Barnas dag ble fylt med ulike aktiviteter som for eksempel regnbuehinderløype der regnbuetrollet sto og ventet med vannsprutert. Det var kaste på blink, eventyr, yoga, såpeboblemagi, fjøsstell, potetløp og såing.

Mellomgruppen ha hatt fokus på havet, bærekraftig utvikling, spire og gro og ta vare på jorda vår. Vet du hvor lenge en ullsokk ligger i havet før den forsvinner? De glade fiskene svømmer i rent vann, mens fiskene som svømmer rundt med søppel, er lei seg. Barn og voksne har blitt veldig bevisste på å ta vare på naturen, på gjenbruk og resirkulering. Av søppel bygget vi en robot, og kildesortering er gøy.

Småspirene har i hele år fulgt prosessen fra jord til bord nøye. De har sådd og passet på spirene godt. Noe har de plantet ut i grønnsakshagen, mens annet har de allerede spist. De har laget seg en egen kompost der rester fra måltid har havnet oppi bøtta. Og nå er det blitt til god matjord til plantene ute.

SkolEspirene inviterte på forestillingen «Rocky og regnbuen». De har jobbet med temaet «regnbuen» siden nyttår. Kostymene, rekvisittene og eventyret har de laget helt selv. Stolt gjeng avsluttet med forestillingen «Barn av regnbuen».

Trøa (storbarn) hadde forestillingen «Den lille røde høna». Vel gjennomført, og latteren og applausen var stor til slutt. De har jobbet med eventyret om den lille røde høna gjennom hele året og det var stor stas å kunne avslutte med en fest og nybakte boller.

Årstema og de ulike prosjektene våre er nå avsluttet, og vi kan se tilbake på festivalen 2021 og si oss fornøyd med gjennomføringen- selv om den også dette året ble litt annerledes enn før. Til og med været viste seg fra sin beste side hele uka, noe som satte en ekstra spiss på hele festivalen.