Noen kommer fra Åsen, andre fra Frosta. Synne Kolberg Haugen, Julia Husby, Maria Margrethe Løvrød, Jessica Bratsvedal Haugen og Helene Ferstad Furan har blitt venner likevel. Foto: Sigfrid Hagerup

Bare blide fjes å se på historiens første nattcup i Åsen

Fredag kveld var det klart for en aldri så liten verdenspremiere i Åsenhallen. Nattcup for ungdom.

–Artig at de får til noe sånt her, sier Helene Ferstad Furan (15) fra Åsen som sitter på tribunen med en gjeng venner.

Fredag kveld inviterte IL Aasguten, Åsen Bygdeforum og Åsen ungdomsklubb til nattcup i hallen, og i tillegg til ungdommer fra bygda, tok også unge fra Levanger, Skogn og Frosta turen til Åsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er bra stemning her i kveld, smilte frostingen Daniel Presthus (17) og ga tommel opp sammen med kompisen Leander Fossum (snart 15). De går begge med gips på ei hånd for tida, men det var ingen hindring for å bli med på kveldens volleyballkamper.

Leander Fossum og Daniel Presthus gir tommel opp for nattcupen i Åsen. Foto: Sigfrid Hagerup

Håper på årlig gjentakelse

Det var IL Aasguten som fikk ideen til å arrangere en slik kveld i den nye hallen. De fikk med seg Åsen Bygdeforum og Levanger kommune som samarbeider om å drive ungdomsklubben i Åsen sammen med frivillige.

– Vi vil at alle skal med, og prøver å inkludere alle - også de som ikke er med på noe organisert til vanlig. Vi har planlagt dette lenge, men så kom koronaen og kvelden ble utsatt. Men nå er det endelig mulig igjen, smiler Kjersti Husby som er leder i idrettslaget. Og legger til:

– Dette er første forsøk, og vi håper nattcupen kan bli en årlig gjentakelse. Det hadde vært artig!

Håvard Ness fra Levanger ungdomshus, Kjersti Husby fra IL Aasguten og Erik Eggen fra Åsen ungdomsklubb håper nattcupen kan bli en årlig «happening» i Åsen. Foto: Sigfrid Hagerup

Vil inkludere alle

Ungdommene som møtte opp i Åsenhallen utover fredagskvelden, ble delt inn i 12 lag. Arrangørene blandet lagene litt, slik at det ikke bare var kjente som fikk spille sammen.

– Et mål for kvelden er at de som ikke bruker hallen til vanlig skal føle seg inkludert. Dette er veldig lav terskel, og det handler ikke om prestasjoner i det hele tatt - bare om å ha det artig. Sjøl om det kicker inn vinnerinstinkt hos enkelte, forteller Håvard Ness som er miljøterapeut i Levanger ungdomshus. Han synes oppmøtet ser lovende ut når Frostingen er innom i 20-tida.

– Det er bra påmelding, og 50 var med bussen fra Levanger og Skogn, så vi er vel over 100 personer her i kveld.

«Thomas-toget» tar fint imot ballen fra motstanderne, og sender den i retur. Foto: Sigfrid Hagerup
Det går lynraskt når Jonas Kolbrek og Vetle Todal Dahl spiller shuffleboard. Oskar Holmen Dahle og Theo Juliussen følger med. Foto: Sigfrid Hagerup

Et sted å møtes

I tillegg til volleyballkamper, var det også mulig å spille bordtennis, shuffleboard eller fotballspill. Eller bare henge med venner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Det er utrolig artig å se at det går an å bruke hallen til noe annet. Dette blir knall, sier Erik Eggen som er daglig leder for ungdomsklubben i Åsen.

Et lag som går under navnet «Thomas-toget» er helt enige.

– Vi har en på laget som heter Thomas, så da ble det navnet, smiler Ingrid Hegge og Lugyee Tanguen. De synes det er gøy med en slik kveld der de kan møte unge fra andre plasser.

– Vi spiller litt volleyball i gymtimene, så vi kan ikke si at vi er proffe, sier Ingrid.

– Men vi har tenkt å vinne alt likevel. De andre er her for å kose seg, mens vi har tenkt å vinne, smiler Lugyee lurt.

Ingrid Hegge og Lugyee Tanguen (foran) og Eiril Thun Tunset, Ingeborg Bryhn og Maren Grenne (bak) satser på å tøffe helt til topps i nattcupen med «Thomas-toget». Foto: Sigfrid Hagerup