"Frostas fremtid" smiler til fotografen. F.v. Tora Brun Anderssen, Nora Margrethe Hernes, Solveig Viken og Magnus Myraune. Akkurat da bildet ble tatt var ikke Oliver Reitan til stede.

Denne gjengen er «Frostas fremtid»: - Vi er godt drillet

De er ikke gamle, men de har masse erfaring fra Trøndersk Matfestival. Ideen de fikk i fjor, er blitt realitet i år.

"Frosta's fremtid" står det på skiltet der en gjeng unge frostinger har ansvaret for matservering til sultne festivalgjester som bestemmer seg for Frosta når de skal prøve lokalmat fra Trøndelag.

- Vi snakket om det på forrige festival, at vi kunne tatt ansvaret for matserveringa. Vi har jo vært med og hjulpet til på mange matfestivaler og er godt drillet. Så da gjorde vi noe med det, forteller Tora Brun Anderssen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nora Margrethe Hernes skriver opp festivalmenyen som består av både kjøttmat fra Stene Gård, gryte fra Grønne Folk og skummende drikke fra Klostergården.

De søkte om midler fra Trønderkassa. Søknaden ble innvilget og et fargerikt skilt ble laget. Ved enden av Frosta-teltet er det godt synlig og viser ikke bare hvor man finner Frosta, men også at en ny generasjon er klar til å ta sin plass.

Trønderkassa er Trøndelag fylkeskommunes eget ungdomsfond der enkeltpersoner, flere personer sammen eller elevbedrifter kan søke om støtte til å realisere egne prosjektideer. Søkerne må være mellom 13 og 25 år. Målet er læring, næring eller utvikling og de som får støtte må levere rapportering underveis.

"Frostas fremtid" var riktig navn, for de har nå overtatt hele ansvaret for matsalget, forteller ungdommene. Og de ser ut til å ha god kontroll både på kundekontakt og fordeling av oppgavene. At det nok blir tre travle dager, vet de av erfaring.

- Er dere forresten klar over at dere har gjort samme skrivefeilen som mange unge gjør? På norsk heter det Frostas fremtid, uten apostrof?

- Ja, vi har fått høre det mange ganger, smiler Magnus Myraune og tror nok det er engelsken som har lurt seg inn. Men det gjør ikke noe. Hovedsaken er at de har gjort ideen fra i fjor til virkelighet.

Les også
Bli med på åpninga av Trøndersk Matfestival