Audhild Slapgård, direktør for landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag, sammen med ordfører Frode Revhag ved Frostas stand. De to delte også plass i den første Frosta-båten som rodde inn til åpninga av Trøndersk Matfesival 2024.

- Bare godt å si om Frosta

Da Audhild Slapgård begynte i jobben som landbruksdirektør i Trøndelag i fjor vår, var hennes første oppdrag i felten å være passasjer i båtene som ror grønnsaker til Ravnkloa og Trøndersk Matfestival. Hun hadde båtplass i år også.

Av praktiske årsaker var Trøndersk Matfestival uten båtene med grønnsaker fra Frosta i en periode, men direktøren er glad for at de er tilbake. Og hun tror aldri hun har sett så flotte produkter som i år.

– Det har vel vært optimale forhold i år, med passe varme og passe nedbør, mener hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men Slapgård er ikke bare imponert over produktene, hun vil gjerne fremheve frostaprodusentenes evne til å se fremover og til å være rause med hverandre.

Som direktør for landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag inkarnerer hun øverste landbruksmyndighet i fylket, og har siste ord angående for eksempel arealbruk og planer. Hun har et godt forhold til bønder og produsenter, og har lyst til å gi skryt til landbrukskontoret på Frosta.

- Det er mange ting å holde rede på, jordskiftesaker for eksempel, og søknader av mange slag.

Selv om hun har det kun kan kalle en kontorjobb, har hun vært flere ganger på Frosta og sett at det er godt samhold i landbruket. Noe hun tror Trøndersk Matfestival har bidratt til, gjennom det gode samarbeidet og den store arbeidsinnsatsen fra alle produsentene.

- Det er ekstra artig at statsforvalteren er med og ror, synes ordfører Frode Revhaug.

Audhild Slapgård har et siste poeng hun gjerne vil trekke fram, nemlig det unike ved at grønnsakene på Frosta blir vannet med det samme vannet som innbyggerne drikker.

- Vannet plantene får er jo en del av maten vi spiser. Vanningsanlegget på Frosta er unikt i måten det bidrar til matkvalitet. I dag kan det ses på som en luksus, men det er en garanti for matsikkerhet, sier hun, og legger til:

- Jeg har vel egentlig bare godt å si om Frosta, avslutter en smilende direktør før hun vandrer videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Solgte to tonn gulrøtter på tre festivaldager: -Helt fantastisk!
Les også
Full fart fra start i Frosta-teltet - se hvem vi traff på festival
Les også
Denne gjengen er «Frostas fremtid»: - Vi er godt drillet