Nora, Nathalie, Selma, Silje, Beate, Ygrid og Ida langs rekkverket, og Anders, Adam og Lukas i trappa, tar seg en liten pustepause før de når toppen av trimtrappa. Foto: Janne Hopmo

Tripp, trapp trimtrapp!

I Torhaugen har IL Aasguten med gode hjelpere bygd trimtrapp. Og det beste av alt? Her er det fritt fram for alle!

Tar du turen til Torhaugen, skal det godt gjøres å ikke bli bitte litt sprekere. For hadde en gjeng fysioterapeuter tegnet sitt ultimate treningsstudio, hadde det nok sett ut omtrent som denne plassen et steinkast fra Åsen sentrum. Tar du av fra E6 følger du skiltet til Duun Industrier, så Stokkbakken omsorgssenter, og enda litt til opp bakken. Da kommer du til et lite skilt med ordet trimtrapp som viser til venstre.

Men det er ikke alt Torhaugen har å by på. For i tillegg til ei 100 trinn lang trimtrapp, er det både lekeplass, fotballbane og akebakke å finne på den åpne plassen med skog på nesten alle kanter. Dessuten innbyr naturen i seg selv til lek og utforsking. Og trenger du en pust i bakken, byr området både på benker, utsikt, grillplass og et hus det går an å søke ly i dersom det regner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Barna i Åsen barnehage er glade i å være på tur, og særlig i Torhaugen. Her ser vi fra venstre: Silje, Selma, Ygrid, Nathalie, Lukas, Beate og Adam. Bak sitter Ida, Nora og Anders. Foto: Janne Hopmo

Barna fra barnehagene i sentrum og Åsen barne- og ungdomsskole er kanskje de ivrigste brukerne av Torhaugen. I friområdet et steinkast fra Åsen sentrum er det godt lagt til rette for å røre på kroppen eller bare slappe av i frisk luft.

-Vi setter veldig pris på å kunne ta med ungene til Torhaugen. Hit kommer vi ofte, forteller de voksne fra Åsen barnehage som har med seg 10 storbarn på tur denne dagen.

100 trinn er akkurat passe langt. Her får du garantert opp pulsen, og blir kanskje litt svett også. Foto: Janne Hopmo

De viser oss gjerne hvordan trimtrappa fungerer.

Klar, ferdig, gå! Så freser de opp trinnene på lette bein og med blikket fokusert på neste trinn.

Trimtrapper har blitt et populært folkehelsetiltak, og høsten 2018 ble trappa i Åsen offisielt åpnet. Da hadde frivillige fra IL Aasguten lagt ned en stor dose dugnadsinnsats for å skru trappetrinn og sette opp gelender. Nå kan åsbyggen og alle andre som har lyst ta seg en runde med trappetrim. Det får garantert opp pulsen.

Klar, ferdig, gå! På lette bein freser barnehagebarna opp trappa. Foto: Janne Hopmo

-Trappa ender opp på en sti, så da kan man enten springe trappa flere ganger, eller gå en runde rundt på en av de mange fine stiene i området, har initiativtakerne Anne Grete Nyborg og Ann Cathrin Fossum uttalt til lokalavisa Frostingen ved en tidligere anledning.

Turstien til Sveet er en fin turmulighet fra Torhaugen. Herfra er det bare 1,3 kilometer til trimkassen på Sveet, og fortsetter du videre kan du ta en rundtur på fem kilometer. På IL Aasgutens nettsider finner du oversikt over alle de flotte turstiene i Åsen. Det er ildsjelene i idrettslaget som står bak dem også, og de har gjort en så stor innsats at de fikk frivilligprisen 2021 i Levanger kommune. Og det er vel fortjent!

Her kan du innta nistematen mens du nyter skogens ro og utsikt over Hammervatnet. Foto: Janne Hopmo
Trimtrappa i Torhaugen

Parkering ved Vasstårnet.

Består av 100 trinn.

Trappa er bygget på dugnad av IL Aasguten, og hadde et budsjett på 300.000 kroner. Flere åsbygg har kjøpt sitt trinn i trappa. Den største bidragsyteren er idrettslaget med alle dugnadstimene, og Aasen Sparebank, Levanger kommune og Trøndelag fylkeskommune har bidratt med noen kroner. Åsen Rotary ryddet området før trappebygginga startet, og Duun Industrier laget metallbeslag til å montere ytterst på trinnene.