Kristina Bakken synes det er tipp topp med Ti på Topp. Hun har alltid vært glad i å være ute, og de siste årene har hun blitt bitt av fjellturbasillen. -Jeg er veldig glad i Bjørnbettet, der får du opp pulsen! Foto: Sigfrid Hagerup

Plinger seg inn på topp etter topp

For småbarnsmammaen Kristina Bakken (29) har fjellturer blitt en viktig del av uka. -Det gir meg overskudd, smiler hun.

For etter at hun har levert de to små i barnehagen, eller er på vei til eller fra jobb, tar hun seg gjerne en fjelltur i samme slengen.

-Det er deilig å gå på fjellet. «Jeg skjønner ikke at du, som har to små unger, orker å gå på så mange fjellturer», er det noen som sier. Men det er dette som er avslappende for min del, sier Kristina og ser ut over utsikten fra Tronnobergskammen. Furutopper, fjordidyll og disig himmel.

-Selv om det kjennes litt ut som jeg dør på tur opp, er det rett og slett så godt å komme til toppen og kunne sette seg ned. Det er avkobling!

Godt for kropp og topp

Og Kristina er ikke alene. Å gå på tur har blitt en populær fritidssyssel, og det vises også på deltakelsen i årets Ti på Topp Frosta. Så langt har 358 deltakere meldt seg på det heldigitale turtilbudet som drives av Midt-Norge Bedriftsidrettskrets i samarbeid med spreke ildsjeler på Frosta.

-Ti på Topp er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre, og et lystbetont bidrag til god folkehelse. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du får lufta hodet og trimma litt, sier Andrea Rikstad Hagstrøm som er daglig leder i Midt-Norge Bedriftsidrettskrets.

Vil du være med, er det bare å laste ned Ti på Topp-appen på telefonen, registrere deg, og gå.

-Trykk på «påmelding» og følg stegene til du er påmeldt. I appen har du veibeskrivelse, turbeskrivelse og kart som viser hvor du er til enhver tid. Når du er på toppunktet trykker du «sjekk inn», og da er turen registrert med et lite pling. Enkelt og greit, forklarer Andrea.

-Turene som teller

Og det har plinget i ett sett på Frostas topper etter at startskuddet for Ti på Topp gikk den 1. april. Så langt er over 7000 registrerte turer gått, og det kunne vært enda flere.

-Jeg har vært på alle 10 på Topp-turene, men jeg har vært der flere ganger enn det som er registrert. Noen ganger glemmer jeg rett og slett å plinge meg inn, ler Kristina. Og legger til:

-Det er turene som teller!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at hun begynte å gå på fjellturer i 2018, har hun blitt bitt av basillen.

-Jeg har ikke tredemølle hjemme, så dette blir min form for kardiotrening. Når jeg kjenner jeg får opp pulsen, er det godt å komme hjem etterpå.

Det blir turer sammen med barna også, både med bæremeis og hengekøye, men når hun skal ta en trimtur, er det best å gå alene eller sammen med ei venninne. Overskuddet det gir, tar hun med seg inn i en travel hverdag.

-Jeg tror turene gjør en forskjell. Jeg hadde nok vært mer stillesittende uten, selv om en ikke blir så veldig stillesittende med små barn. Kanskje noen kilo tyngre. Og kanskje hadde det vært tyngre å stå opp om natta for å dra på jobb.

Reklame

Frostingen gjør oppmerksom på at denne saken er sponset av Bedriftsidretten Midt-Norge

Ti på Topp Frosta

Årets turmål er Vestre del av Hogstadskogen, Bjørnbettet, Brekksveet fra Solheim, Festung Hanebau, Frostastien – Neset rundt, Hellåsen, Litlheia, Moksnesåsen, Rundtur om Tronnobergskammen og Rundtur via Rapphytta.

Aktivitetsperioden er 1. april til 17. oktober 2021.

Det koster 200 kr å være med, og 100 kr per barn som legges innunder voksne i familielaget.

Alle som besøker de ti toppene, får årets Ti på Topp-kopp i premie. For deltakere på 10 år og yngre, eller 70 år og eldre, er premiekravet sju topper.