Stina Kristiansen flyttet til Frosta under koronaen, og har allerede funnet seg noen favoritter på bygda. Foto: Ingebjørg Vestrum

Hva er det beste med Frosta om sommeren?

Her finner du frostingenes beste ferietips.

Birgitte Moksnes. Foto: Ingebjørg Vestrum

Birgitte Moksnes

Frosta har strender, stier, turområder, gangveier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av strendene er det finest i Kvitsandvika. Frostastien er fin for de fleste. Med rullestol kommer vi ikke hele veien rundt.

Flere gårdsutsalg ligger langs veiene, med masse lokale produkter. Jeg anbefaler alle tilreisende å handle frostagrønnsaker!

Frosta er vakkert, og det er veldig trivelige folk her.

Solveig Flægstad. Foto: Ingebjørg Vestrum

Solveig Flægstad

Det historiske er noe av det viktigste med Frosta. Logtun kirke, museet, Tinghaugen. Det er åpent hele sommeren.

Vi har flotte turområder. Frostastien som går kilometervis rundt, det er så tilrettelagt. Veldig mange andre fine steder også, Hogstadskogen er kanskje noe av det vakreste. Ti på topp er spennende, da kan vi komme oss rundt uten å være kjent på forhånd.

Jeg liker å sykle, bare bilene oppfører seg.

Jøran Brenne med Jonas. Foto: Ingebjørg Vestrum

Jøran Brenne

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frosta er det fineste som er! Det er bare å kjøre nedover Østerdalen, så skjønner du hvor fint det er på Frosta. Da ser vi hvor bortskjemte vi er. Når du kommer nedover Kvarmesbakkan og ser utover, grønne åkrer og fine gårder!

Vi må jo utover til Tautra en tur sjølsagt. Og nå har vi fått så fin park i sentrum! Veldig artig å ta med ungene hit. Fine lekeapparater for store og små, og så treffer vi kjentfolk.

Tove Svean. Foto: Ingebjørg Vestrum

Tove Svean

Det beste med Frosta er alle grønnsakene vi dyrker. Jeg har vokst opp på gård, har vært mye i potetåkeren. Nå er det veldig mye annet enn poteter, og jeg liker å se utover åkrene og se – der er det kål, og der er det gulrot, der er det salat. Et stort mangfold.

Det er mange fine steder å bade på Frosta, men jeg bada mye mer før. Nå er det da blitt så kaldt i sjøen! Eller, det er kanskje jeg som er blitt kjelin.

Oddmun Olsen. Foto: Ingebjørg Vestrum

Oddmunn Olsen

Vi har noen flotte turstier her, I Hogstadskogen, Tronnobergskammen, Hellåsen, her kan man gå i ro og fred og høre på fuglesangen, Det er kort vei fra biltrafikken, men inne i skogen er du i en egen verden. Frostastien er tilrettelagt og alle har tilgang, helt fritt og gratis.

Frostahalvøya har sjø på nesten alle kanter. Det er fint å bade, særlig med padlebrett. Har du tilgang til båt, får du fisk. Og mangler du fisk, kan du gå på et gårdsutsalg og kjøpe lokalmat fra åker, drivhus og fjøs. Her er et enormt mangfold!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stina Kristiansen. Foto: Ingebjørg Vestrum

Stina Kristiansen

Det var korona da jeg flytta hit, så vi skulle jo ingen steder! Etter hvert som det løstes opp, kunne vi komme oss ut i bygda. Det er så flott her. Vi bader, det har ingen ting å si om det er sand eller stein, vi har sup-brett, og det er supert.

Minigolfen i Hauganfjæra er populært for ungene, og på bruktbutikken finner vi gamle Donaldblader og veldig mye annet spennende.

Tautra, hele øya, er spesiell. Det er noe med stemningen og atmosfæren. Det er liksom internasjonalt, å sitte under trærne i Klostergården, da føler jeg det kunne vært hvor som helst i verden!

Åkrene og grønnsakene – første gang på Frosta ga meg virkelig et løft. Jeg trodde ikke noe sånt fantes. For et sted!

Milian Dagsvik og Leander Stene Ulvik. Foto: Ingebjørg Vestrum

Milian Dagsvik og Leander Stene Ulvik

Vi liker å bo på Frosta. Her kan vi sykle hjemmefra og være sosiale nedi bygda. Vi er mye her i Parken. Klatrer, sykler. Det er artig å sykle på sykkelhoppene lenger oppe her ved skola. Det er alltid noen her, så vi treffer andre. Vi kan bare dra hit etter skolen eller når vi har fri, og så er vi her bare. I dag sykler Leander, og Emilian kjører traktor.

Vi bader masse om sommeren. Den fineste plassen er Sottjønna. Det er kaldere i sjøen. I Sottjønna hopper vi fra ganske høyt, kanskje fem-seks meter. Det er ikke noe skummelt, vi venner oss til det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når vi får besøk av folk som bor andre steder, tar vi dem med rundt og viser dem bygda.

Ola Viken. Foto: Ingebjørg Vestrum

Ola Viken

Vi bor midt i skjønnheten. Vi blir vel litt blenda, vi ser det ikke alltid. Hadde vi vært noen runder på bygda som turister, da ville vi se det.

Frosta har en del skjulte skatter som er blitt mer synlig, det historiske Frosta tar seg opp. Vi må bare stå på, vi har det jo så travelt, vi bønder, det er våronn, etterpå er det fullt arbeid om sommeren, og så skal alt høstes, og så er vi utkjørt. Men Tinghaugen har kommet fram bedre, trærne er felt, og det er lys om kvelden.

Helleristningsfeltet er flott, og forteller noe om bygda flere tusen år tilbake.

Bygda er så fin. Vi kjenner en stolthet når folk som kommer kjørende til bygda forteller om inntrykket de får når de kommer og ser utover Frostalandet!

I sommermagasinet «Hjertet midt i Trøndelag» finner du flere sommersaker fra Frosta og Åsen.