Når sola kikker fram, er det herlig å være sjøløve i Kvitsandvika. Foto: Sigfrid Hagerup

Frosta del Sol

Når temperaturen kryper oppover, trekker sol- og badehungrige til Kvitsandvika.

Sola skinner oftere på Frosta enn andre plasser. Det har nærmest blitt en naturlov; sånn er det bare. Temperaturen er ofte varmere på Frosta enn andre steder i Trøndelag, og det gjelder også badetemperaturene.

Kvitsandvika er Frostas offentlige badeplass, og her yrer det av liv når sommerdagene kommer. Det største trekkplasteret er nok den fine og langgrunne stranda, men Kvitsandvika har mer å by på. Svaberg og gresslette innbyr til kos og aktiviteter, og blir du «trøngin» som vi sier på frosting, finnes det også toalettfasiliteter.

Mange småbarnsfamilier trives i Kvitsandvika. Tar du med bøtte og spade, har de minste noe å holde på med i lang tid. Og det kan godt hende at de finner seg en ny lekekamerat også.

Foretrekker du litt mer fred og ro, går det an å trekke seg tilbake til svaberget med ei god bok, eller finne seg en fredelig plett av stranda for å slumre i sola. I Kvitsandvika er det plass til mange.

Her treffer du både frostinger og turister på fine sommerdager. Ja, noen er så glade i Kvitsandvika at de reiser til Frosta i ens ærend for å ta seg en dukkert. Og det skjønner vi godt!

Det eneste som mangler er en liten kiosk, så sørg for å ta med nok forfriskninger til strandturen. Frosta sentrum, Arntzen bakeri og gårdsutsalgene har mye godt å by på!

Med fjorden på tre kanter, finnes det mange idylliske badeplasser på Frosta. Manneset, Sjøtun på Vikaleiret, nedenfor fotballbanen på Tautra og bortenfor moloen i Småland er noen av stedene som egner seg for et sjøbad. Foretrekker du å bade i ferskvann, er Sottjønna ved grensa mot Ekne et populært alternativ.

Den langgrunne sandbunnen i Kvitsandvika innbyr til å kippe av seg sandalene. Foto: Sigfrid Hagerup