Hele klassen klar for Sommerles 2020, noe Turid på biblioteket er veldig glad for. Foto: Janne Hopmo

Sommerles i gang

Hvert år plasserer unge lesere på Frosta seg blant de mestlesende i fylket.

Turid Haug har vært på besøk i klassene fra 1. til 7. trinn på Frosta skole. For å fortelle om Sommerles 2020 og oppfordre alle sammen til å sette av tid til lesing i sommerferien.

Sommerles har gått over mange år, og elevene på Frosta skole har bestandig gjort en flott leseinnsats. Og Turid heier på dem; kanskje gjør de det enda bedre i år enn i fjor. Tanken bak leseaksjonen er både å skape interesse for bøker og lesing, og å øke leseferdigheten gjennom trening.

Dette ser spennende ut! Foto: Janne Hopmo

Alt er greit å lese; bøker man kan låne på biblioteket, tegneserier, aviser. Det går også an å høre på lydbok, og det gir poeng om man blir lest for. Og poeng er viktig. De fører nemlig til at man, på samme måte som i spill, kan gå fra nivå til nivå, og man kan også få premier utlevert i biblioteket. Men lesinga må registreres på nettet. De som har vært med på Sommerles før, har allerede en bruker. De som er nye deltagere, kan få hjelpe av foresatte til å melde seg inn og logge seg på.

– Hvis nye sommerlesforeldre trenger hjelp med å få sine ferske lesere registrert, kan de sende en melding til biblioteket på facebooksida vår, så hjelper vi dem, forklarer Turid. Årets sommerlesbok heter «Asbjørn og Astrid på dypt vann» og det første kodeordet for å komme til nytt nivå, er allerede delt ut.

På biblioteket venter premier på flinke lesere. Foto: Janne Hopmo

Leseaksjonen varer hele sommeren, og til høsten vil de som har lest mest, altså vinnerne, bli premiert. Vanligvis inviteres elevene til en happening i Magnushallen, hvordan det blir i år, tør ikke Turid mene noe om på nåværende tidspunkt. Men ett eller annet skal de nok finne på, lover hun.