Teskjekjerringa (Helga Haga) trenger jenter til å stå på scenen sammen med seg. Foto: Harald Øren

Er du jente i alderen 9-12 år og elsker teater?

Da kan dette være noe for deg. Nå søker nemlig Turnéteateret i Trøndelag etter jenter i alderen 9 – 12 år til juleforestilling.

Turnéteatret i Trøndelag skal sette opp Teskjekjerringas julestri basert på bøker av Alf Prøysen. Forestillingen har premiere 6.november i år og spilles i hele Trøndelag fram til 17.desember.

-Mange av oss har et forhold til Alf Prøysen og hans lune historier og varme sanger. Vi vil gjerne bidra til at nye generasjoner tar med seg denne kulturskatten videre, og ønsker å invitere jenter i alderen 9-12 år til åpen audition til en rolle i forestillingen, sier teatersjef og regissør Nora Evensen.

Søker sangglade jenter fra hele Trøndelag

Teatret skal turnere i hele Trøndelag med forestillingen og søker 4-5 jenter til den aktuelle rollen.

-Vi skal spille i hele Trøndelag og ønsker derfor å finne jenter som bor i ulike deler av fylket til rollen. Jentene blir en del av produksjonen, får jobbe sammen med de beste og får mulighet til å kjenne på hva det vil si å være en del av en stor teaterproduksjon. Rent praktisk vil det innebære en prøvehelg på Verdal og 4-5 turnédøgn i forbindelse med forestillingene, sier Nora Evensen.

Digital audition

Teatersjef og regissør Nora Evensen sier at en slik mulighet dukker sjelden opp og hun håper mange blir fristet til å delta.

- For at flest mulig skal få anledning til å delta på audition deler vi den i to faser. Første fase er digital og foregår nå i sommer. Jentene sender inn et opptak på omtrent tre minutter hvor de forteller om seg selv og om hvorfor de vil delta, og avslutter med å synge en selvvalgt julesang. I løpet av tidlighøsten vil vi så avvikle noen samlinger for å avgjøre hvem som skal få rollen.

Frist for å sende inn opptak er 10.august. De som har lyst til å prøve seg, finner praktisk informasjon om innsendelse av opptak på teatrets hjemmeside; www.turneteatret.no