Frosta brygge visning: Visning mai 2020 Foto: Janne Hopmo

Frosta Brygge – koronavisning

1.-3. mai tok Vidar Riseth imot interesserte/potensielle kjøpere i visningshytta til Frosta Brygge. De fikk komme én og én familie, maks fem personer samtidig.

Planene for Frosta Brygge ble satt på vent av den økonomiske krisa i 2008. Nå er arbeidet i gang på mange fronter. Modulene for å bygge restaurant var bestilt via et norsk firma – fra Kina. Når de vil bli sendt fra Kina, omstendighetene tatt i betraktning, vet ikke Riseth. Men bortsett fra det har koronaen ikke stoppet arbeidet.

Så mange Frosta-firma som mulig

Frosta Brygge er prosjektet til Terje Viken og Vidar Riseth. De har helt fra starten hatt som mål at det skulle gi arbeid til lokale firma. Lein-Nilssen er hovedentreprenør og har ansvaret for alt tømrerarbeid, bortsett fra restaurantbygget, og har leid inn Frosta-firma så langt det lar seg gjøre.

Planen er at det skal bygges 48 hytter totalt og at arbeidet vil pågå i en periode på 4 – 5 år.

Grunnarbeidet er også tatt av Frosta-firma: Frosta Entreprenør (FRENT) og Frosta Maskin, og Fossli AS er leverandør av det som trengs for grøntarealer.

- Vi ser at kundene setter pris på at det er norske og lokale firma. Hvis noe skulle skje, så er det mulig å få tak i dem.

Hyttene har Vidar Riseth med sin Wenche og Terje Viken med sin Ann Kristin tegnet sammen med daglig leder Johan Pedersen i Lein-Nilssen.

Da visningene startet, var Heimdal Eiendomsmegling i gang med å lage prospekt.

Enorm respons

Vidar Riseth beskriver responsen hittil som enorm. Prosjektet har vært omtalt i Frostingen og ligget ute på sosiale medier i tre uker. Pr. 1.mai hadde 102 interessenter vært inne på nettet og skrevet seg på en liste for mulig kjøp.

-Hvilke størrelser og hvilke prisklasser vil hyttene ha?

På venstre side av vegen, når man har ryggen til sjøen, vil det bygges flere rekker med hytter som alle skal være på opp mot 100 m2, men med litt forskjellig utforming. Her vil endeleilighetene får større terrasse enn de andre. På andre sida av vegen blir det vesentlig mindre hytter, på 50 m2. Antallet hytter i de to gruppene vil være ganske likt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Prisene vil variere, fra ca. 1,4 millioner for de billigste til 5 millioner for de dyreste.

Småbåthavna er klar, men vil ikke bli åpnet ennå. Den er beregnet for båter mellom 18 og 23 fot, større båter vil ikke få tillatelse til å kjøre inn. Meningen er at den skal være kombinert gjestehavn og havn for hytteeiere.

- Det er ikke mange steder i Trondheimsfjorden at du kan komme med båt, og så gå i land for å kjøpe deg en matbit. Ellers har jeg oppdaget mens jeg har holdt på her, hvor mange det er som bruker Frostastien og har snakket med en del av dem. Det er mange som har sagt at de gleder seg til restauranten kommer.

Helt øverst i feltet blir det gjesteparkering for dem som vil besøke restauranten eller den offentlige stranda.

Koronaens to sider

Stenging av Frosta og stopp i aktivitet har hatt to motsatte effekter for Frosta Brygge, forteller Riseth. De var heldige at snekkerne som skulle jobbe på området bor på Frosta, hadde de ikke gjort det, ville alt stoppet opp i de ukene Frosta var stengt. Utfordringen er at modulene som er bestilt fra Kina, vil bli forsinket

Grunnmodulene som huser restaurant og utleieleilighet i 1. etasje og utleieleiligheter/rom i 2.etasje blir forsinket på grunn av koronasituasjonen.

-Vi har god dialog med den norske forhandleren og Frosta kommune, men vi er litt låst i den perioden vi har vært i og er inne i nå. Planen var at restauranten nå skulle være på plass og vi skulle ta imot potensielle kjøpere der, noe som også er veldig viktig å få fort på plass i forhold til totalkonseptet vårt.

Plen og snø

Tanken er å kjøpe tjenester av et firma til drift, som plenklipping, snømåking, stell av blomster. Både båtforening og hytteforening skal etableres, og hytteforeninga skal være med og bestemme hvilket firma som skal få oppdraget.

- Brukere av Frostastien lurer på når den skal ordnes opp i?

Vidar Riseth har forståelse for at folk er utålmodige. Hele området har vært et anleggsområde, men nå tar arbeidet med å fikse stien til, samtidig med arbeidet med grøntarealene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når Frosta Brygge er på plass, er planen at påska skal være startskuddet for restauranten hvert år, og at den vil holde åpnet alle ukedager fram til september. Den skal være stengt om vinteren.

Kundegruppen

Vidar Riseth sier at interessen for Frosta Brygge er størst fra Trondheim. Det er mange båteiere som har tatt kontakt. Og kundegruppen er mennesker som ønsker at alt skal være klart når de kommer. De ønsker ikke å male vegger eller slå plen, ingen ting av vedlikehold.

- Uansett hvem kundene blir, så har jeg planer om å lage et gårdsutsalg ved siden av restauranten, der man kan kjøpe lokale produkter. Det tror jeg vil bli populært. Og det er også en side av saken som jeg snakket om tidligere; nemlig å støtte lokalt næringsliv. Det ivrer vi for både Terje og jeg.

Lein-Nilssen: Størst noensinne

Daglig leder i Lein-Nilssen, Johan Pedersen, sier til Frostingen at utbygging av Frosta Brygge er den økonomiske største avtalen de har hatt.

- Resultatet er jo avhengig av at det blir salg av hytter, men vi er positive.

Totalentreprise

Lein-Nilssen har totalentreprisen på alt bortsett fra hotellet, gravearbeid og landskapsutforming.

Nesten bestandig når de leverer en enebolig, er den nøkkelferdig, forteller han.

Det han ser på som en stor fordel, er at prosjektet Frosta Brygge strekker seg over så lang tid at det kan kombineres med oppdrag fra faste kunder på Frosta.

Da Frosta var koronastengt, stoppet ikke bedriften i det hele tatt. Noen få personer satt i karantene fordi de hadde vært i kontakt med noen som kanskje var smittet, men alle de 14 fast ansatte tømrerne bor på Frosta og var i arbeid.

- Utbyggerne har lagt vekt på kvalitet på alle nivå og jeg er kjempefornøyd med visningshytta, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I arbeid:

Lein-Nilssen med prosjektering, tegning og tømrerarbeid.

Underleverandørene er NTE Elektro (elektro, Frosta), Rørmestran (sanitær, Frosta), Trøndelag Betong (betong, Levanger), Enes og Olsen (maler, Verdal), Flis- og Murservice (flis og våtrom, Levanger).