Grubler du på hvem som befant seg bak skjegget i Frostingens julekalender? Her finner du svaret på lukene den andre uka i desember. Foto: Colourbox

Se hvem som ble ukas vinnere

Svarene ryr inn i Frostingens julekalender. Nå er sju nye vinnere trukket.

«Når nettene blir lange og kulda setter inn, tar damene i Frostingen fram julekalender'n sin. Har du vært i lokalavisa, er sjansen ganske stor. For at nettopp du bak dagens nisseluke bor,» hører vi fem stemmer synge fra Frostingens lokaler.

Nissedamene i lokalavisa har lyst til å spre litt førjulsglede til sine lesere, og inviterer alle til å bli med på Frostingens julekalender.

Vi har tatt et dykk i fotoarkivet, og hentet fram 24 kjente fjes som har vært i lokalavisa det siste året. Med et stort nisseskjegg foran ansiktet blir de kjente fjesene litt mindre gjenkjennelige, og dagens kalendernøtt er som følger:

Hvem er nissen?

Her finner du svarene på dagens nisse og dagens nissevinner fra den andre uka i desember.

Daniel var ei lita nøtt

Bak dagens luke den 6. desember skjulte det seg en nisse som både kan skyte og redde. Denne nissen har vært innom blant annet Trondheim og Stjørdal, men har nå vendt hjem igjen. Når han ikke trikser på banen, sjonglerer han tall...

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagens nisse 6. desember. Foto: Frostingen
Daniel Hagen skjulte seg bak nisseskjegget i luke 6. Foto: May-Jorunn Barlien

Svaret er Daniel Hagen, den hjemvendte fotballsønnen i IL Aasguten som har fartstid både fra Stjørdals-Blink og Rosenborg. Den siste sesongen gjorde den tidligere keeperen lykke som utespiller i Åsen.

Kari Wassli Loktu er en av dem som kjente igjen Daniel, og hun kan hente seg et Frostingen-krus i premie hos lokalavisa.

Mange kjente igjen Hanne

Bak dagens luke den 7. desember skjulte det seg en nisse som har et hjerte som banker for andre. Helse, omsorg og livsglede er tre stikkord som kjennetegner denne nissedama, som starter i ny jobb i nabobygda i disse dager...

Dagens nisse 7. desember. Foto: Frostingen
Hanne Svean Halberg skjulte seg bak nisseskjegget i luke 7. Foto: Frosta kommune

Det var mange som kjente igjen Hanne Svean Halberg bak nisseskjegget. Hanne har jobbet innen helse- og omsorgstjenesten i Frosta kommune i mange år, og er også en gjengen i Livsglede for eldre. I disse dager starter hun i ny jobb som avdelingsleder for Stokkbakken omsorgsenter i Åsen.

Unni Nordahl er en av dem som svarte riktig denne dagen, og hun er velkommen innom Frostingen for å hente seg et krus i premie.

Kjent fjes blant unge og gamle

Bak dagens luke den 8. desember skjulte det seg en nisse som er opptatt av å snakke ungdommens sak. Han var elevrådsleder det siste året på skolen i hjembygda, og dessuten er han drivende dyktig til å spille gitar ...

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagens nisse 8. desember. Foto: Frostingen
John Martin Fiborg Aas skjulte seg bak nisseskjegget. Foto: Sigfrid Hagerup

Det er tydelig at John Martin Fiborg Aas er kjent blant både ungdom og voksne, og Frostingen fikk inn svært mange riktige svar i dagens oppgave.

John Martin var leder for elevrådet ved Frosta skole det siste året på skolen i heimbygda, og i dag er han elev ved Ole Vig videregående skole. Der får han dyrket musikkinteressen sin samtidig som han tar studieforberedende.

Filur Jæger Tromsdal er en av dem som kjente ham igjen, og Filur er velkommen innom lokalavisa for å hente et Frostingen-krus i premie.

Dro kjensel på butikksjefen

Bak dagens luke den 9. desember skjulte det seg en sjefsnisse som er ekspert på å ta seg fram i Norges skjeveste butikk. Denne nissekona bor sammen med en gårdsnisse og nissebarna i Åsenfjord...

Dagens nisse 9. desember. Foto: Frostingen
Helene Selnæs Nordheim skjulte seg bak nisseskjegget. Foto: May-Jorunn Barlien

Butikksjef for Extra Åsen, Helene Selnæs Nordheim, skjulte seg bak nisseskjegget i luke 9. Hun har jobbet i butikken siden 2015, og vært sjef for Norges skjeveste butikk siden 2019. Dermed har hun blitt en skikkelig ekspert i å drive butikk i motbakke.

Norunn Hildur Husby var en av dem som kjente henne igjen, og Norunn er velkommen innom Frostingen for å hente sin premie-kopp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nissen som foretrekker hestekrefter

Bak dagens luke den 10. desember skjulte det seg en nisse som ganske sikkert foretrekker å ta seg fram ved hjelp av et motorisert fremkomstmiddel heller enn med reinsdyr. Og skulle fremkomstmiddelet gå i stykker, er ikke denne nevenyttige nissen opprådd...

Dagens nisse 10. desember. Foto: Frostingen
Kjell Ivar Haltvik skjulte seg bak nisseskjegget. Foto: Sigfrid Hagerup

Kjell Ivar Haltvik er navnet på nissen bak skjegg og luke i luke 10, og mange kjente igjen mannen som er beryktet for sitt spesielt gode håndlag med å sette i stand gamle biler.

Elin Flægstad er en av dem, og hun er velkommen innom Frostingen for å hente seg et krus i premie.

Enda en sjefsnisse dukket opp

Bak dagens luke den 11. desember skjulte det seg en nisse som er helt sjef. Hun er både musikalsk og har grønne fingre. Dagens nisse har egentlig ikke skjegg selv, men har til gjengjeld slått seg sammen med en skjeggete mann...

Dagens nisse 11. desember. Foto: Frostingen
Anne Marthe Brun skjulte seg bak skjegg og nisselue. Foto: Privat

Anne Marthe Brun er daglig leder for Frosta Innkjøpslag, er utdannet anleggsgartner og synger i bandet Bøgda. Det var det en god del som visste, der iblant Margit O. Brænne. Sistnevnte er velkommen innom lokalavisa for å hente seg en Frostingen-kopp.

Emil ble ukas yngste nisse

Bak dagens luke den 12. desember skjulte det seg en ung og lovende nisse som ikke er fremmed for å rocke rundt juletreet. Han brenner for det han driver med, og trener i Trondheim flere dager i uka..

Dagens nisse 12. desember. Foto: Frostingen
Emil Holmen skjulte seg bak nisseskjegget. Her sammen med mamma Anne-Britt Holmen før avreise til danse-VM i Romania. Foto: Privat

Til tross for sin unge alder, har Emil Holmen rukket å gjøre seg bemerket på danseparketten. I høst representerte han Norge sammen med dansepartner Vilja Korsan Sundet i VM i Romania, og tar seg nok en sving rundt juletreet også.

Trine Arntzen Ekle er en av dem som svarte riktig på dagens oppgave, og hun er velkommen innom Frostingen for å hente seg et krus.

Frostingen sender en stor takk til alle som har sendt inn svar så langt, og håper dere har lyst til å følge julekalenderen helt fram til luke 24. Hvem vet, kanskje ditt navn dukker opp når vi skal trekke hovedpremien som er et et nettbrett fra Mobit Levanger, Samsung Galaxy Tab A7, til en verdi av 2990 kroner.