Frostingens adventskalender er ved vegs ende. Her får du fasiten på hvem som gjemte seg bak nissemaska fra 20. til 24. desember. Foto: Colourbox

Dette ble de siste kalendervinnerne

Jula 2021 er historie, og det er også Frostingens adventskalender «Hvem er nissen?». Her får du fasiten på hvem som gjemte seg bak nisseskjegget de siste dagene før jul.

«Når nettene blir lange og kulda setter inn, tar damene i Frostingen fram julekalender'n sin. Har du vært i lokalavisa, er sjansen ganske stor. For at nettopp du bak dagens nisseluke bor,» hørte du kanskje fem stemmer synge fra Frostingens lokaler i desember.

Nissedamene i lokalavisa ønsket å spre litt førjulsglede til sine lesere, og er meget fornøyde med deltakelsen i Frostingens julekalender.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi tok et dykk i fotoarkivet, og hentet fram 24 kjente fjes som har vært i lokalavisa det siste året. Med et stort nisseskjegg foran ansiktet ble de kjente fjesene litt mindre gjenkjennelige.

Her finner du svarene på dagens nisse og dagens nissevinner fra de aller siste dagene i adventstida.

Et gjenkjennelig smil

Bak dagens luke den 20. desember skjuler det seg ei nissedame som bor i nabobygda og jobber i hjembygda. Og dersom du ringer et kommunalt nummer, kan det godt hende du møter denne nissestemmen i telefonen...

Hvem var nissen 20. desember? Foto: Frostingen AS
Anita Løkken var nissen 20. desember. Foto: Janne Hopmo

Mange gjenkjente nissen som smilte bak skjegget 20. desember. Riktig svar denne dagen var Anita Løkken, frostingen som har gjort åsbygg av seg. Hun jobber som sekretær i Frosta kommune.

Siv Laila Tronstadhagen var en av flere som dro kjensel på Anita. Hun kan stikke innom lokalavisas kontor og hente seg et Frostingen-krus i premie.

Hvem var business-nissen?

Bak dagens luke den 21. desember skjuler det seg en innovativ business-nisse og gartner. Nå og da tar han turen fra drivhuset til kommunehuset for å bidra i lokalpolitikken…

Hvem var nissen 21. desember? Foto: Frostingen AS
Karl Martin Viken var Frostingens kalendernisse 21. desember. Foto: Janne Hopmo

Riktig svar var Karl Martin Viken. Han er daglig leder for Viken Gartneri på Frosta, og sitter i kommunestyret for Senterpartiet.

Det var det flere som visste. En av dem var Idun Bratberg, som er velkommen innom på gammelbanken for å hente seg et Frostingen-krus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Anne Marte var ukas yngste nisse

Bak dagens luke den 22. desember skjuler det seg en nisse som sto konfirmant tidligere i år. Da hadde hun på seg en bunad som ble laget leeenge før hun ble født. Denne nissejenta er aktiv på fotballbanen og er dessuten dyktig til å strikke...

Hvem var nissen 22. desember? Foto: Frostingen AS
Anne Marte Leitao ble ukas yngste nisse. Foto: May-Jorunn Barlien

Dagens nisse 22. desember var Anne Marte Leitao. Frostingen lagde reportasje om henne sommeren 2021 da hun skulle konfirmeres i en Lundebybunad fra 1940.

En av dem som gjenkjente Anne Marte var Anne E. Aunet. Hun er velkommen innom kontoret for å hente seg et Frostingen-krus.

Dro kjensel på Kjell

Bak dagens luke den 23. desember skjuler det seg en nisse som er flink med tall. Han sitter kanskje mye i kontorstolen i arbeidstida, men på fritida liker han å røre på seg. Ikke bli overrasket om du møter denne nissen langs en av Åsens mange turstier...

Hvem var nissen 23. desember? Foto: Frostingen AS
Dagens nisse 23. desember var Kjell Stokkan. Foto: May-Jorunn Barlien

Riktig svar var Kjell Stokkan fra Åsen. Han er regnskapsfører og takstmann i Åsen Regnskapslag, og er en av ildsjelene i turstigruppa i IL Aasguten.

En av flere som sendte inn riktig svar lille julaften var Erlend Risberg, som kan hente seg et Frostingen-krus på vårt kontor.

Bjørn var nissen på selveste julaften

Bak dagens luke den 24. desember skjuler det seg nok en nisse med grønne fingre. Denne nissen er del av en familiebedrift, og tidligere i år var han aktuell i Frostingen med litt agurknytt...

Hvem var nissen 24. desember? Foto: Frostingen AS
Den aller siste nissen i rekka var Bjørn Viken, gartner på Frosta. Foto: Sigfrid Hagerup

Nissen på selveste julaften var frostingen Bjørn Viken. Han holder til på gården Ytre Viken og er gartner av yrke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Marie Viken var en av flere som gjenkjente Bjørn. Et Frostingen-krus venter på henne på vårt kontor.

Frostingen sender en stor takk til alle som sendte inn svar i løpet av desember. Hvem vet, kanskje ditt navn dukker opp når vi ganske snart skal trekke hovedpremien som er et nettbrett fra Mobit Levanger, Samsung Galaxy Tab A7, til en verdi av 2990 kroner…