Her kan du spise i historiske omgivelser. Foto: Irene Røkke

Aktivitet på Klostergården

Øl og mat har vært kjent lenge for folk som ferdes. Klostergården byr på mye annet. Det aller nyeste er skotthyllbanen. Utstyret har ligget her, og nå blir det en realitet. Dette er et ønsket tilbud, mange er her hele dagen, en del overnatter. Tautra er målet for veldig mange utabygdes gjester, og Klostergården har tilbud til alle besøkende.

Stylter og piknik

Far Ståle og sønn Jørn Anderssen og deres gode hjelpere jobber utrettelig. De tar følgen av at folk ønsker å røre på seg. Sykler er kjøpt inn, og i området rundt husene er det plass for hageyatzy med store terninger, det kan kastes kubb, trenes volleyball, og stylter står klare til bruk. De som vil ut på sjøen, kan leie padlebrett fra Frosta leirskole.

Ut på tur? Ta med mat. Nå blir det piknik-korg å få kjøpt. Ei familiekorg med godsaker til store og små, ei kjærestekorg med et litt annet utvalg. Hva er vel skjønnere enn å sitte i graset med duk og god mat med noen man liker ekstra godt?

På Klostergården kan du spise inne, ute eller kjøpe en piknik-korg og ta med ut i det fri. Foto: Irene Røkke

Øl-interesse

Det ble en annerledes sesong. Det skulle brygges for ølfestivaler. Slik ble det ikke. Men interessen for ølbrygging står seg. Det har vært bryggere fra andre land her i vinter, forteller Jørn. Både fra Nederland, Tyskland og USA har fagfolk kommet og deltatt i brygging.

Flere tusen liter whisky ligger også til modning. Den trenger tid. Stedet har eget malteri, der det i fjord sommer var galleri – her utnyttes ressursene!

Av de rundt 30 sortene med øl, er det de lyse som er mest populære. Frosting, med smak av kommuneblomsten timian bestilles jevnt når det er kviss i Fjøset, og det går mye i Blond og Pale Ale.

Den gode maten

Det er mye mat i godt øl, sies det. Men maten på Klostergården er viden kjent, og den utvikles stadig. Kokken og smakeren Ståle prøver seg fram, og kan nå varte opp med kylling-confit. Den er ny, langstekt på lav temperatur, og smaker fantastisk. Den serveres selvfølgelig med grønnsaker til, og poteter eller ris.

Ellers går det mye i laks, småstek, og en ostegratinert filetkam med sjampinjongstuing er populær.

En god salat er under utvikling, og kakene, vaflene og svelene går som varmt hvetebrød når bussene kommer.

Et nytt samarbeid er startet nå i år. Klostergården leverer mat og øl til Frosta hageby og flere av campingplassene, der kjøtt leveres fra Stene gård.

Gårdsbutikken har hyller fulle av gårdsmat, drikke, nostalgiske leker og mye mer. Foto: Irene Røkke

Gårdsbutikken

Den er som et lite eventyr, denne butikken. Hyller fulle av gårdsmat, drikke, vevnad, keramikk, dikt og nostalgiske leker og enda mye mer. Bare tenk på karamellstanga!

Her finns juice av aronia og hylleblomst, syltede delikatesser på små glass, det er utrolig hva noen får til av nøtter, fiken, ingefær, gulrot, gresskar og løk. Klostergårdens øl er selvfølgelig å få kjøpt, flatbrød av den hjemmebakte sorten, og en grillsaus med et unevnelig navn trekker til seg blikket.

Kunstneren Rebecca Zimmermann har levert en samling keramikk, krus og ørsmå blomstervaser. Til glasering har hun brukt leire fra Tautra. Her er mye spennende!

Rebecca Zimmermann har levert en samling keramikk til Gårdsbutikken. Til glasering har hun brukt leire fra Tautra. Foto: Irene Røkke

Leieboere med blomster og kunst

Staudegartneriet har vært på Klostergården lenge. Her har gartner Tor Arne Lein et stort antall egenproduserte stauder, og kundene kan regne med at de er tilpasset klimaet. Selvbetjening gjør at handelen kan foregå når det passer kundene.

Grønnsakbua er selvfølgelig åpen for besøk, med selvbetjening, hele sommeren.

Gloria Fabel sitt galleri i sånnjhuset (malteriet) er nå flyttet opp til gården, og vi finner bilder og produkter i kåret, fjøset og glassgården. Sommerens utstilling har fått navnet Tautrakunst, og de faste utstillerne er Heidrun Kringen, Halldis Sagmo, Bjørn Lie Fostad og Gloria selv, Bente Riseth. Allsidigheten hos disse fire kunstnerne gir mange flotte opplevelser!