Til hovedsiden
  fredag 28. aug 2015      Frostingen, vi gir deg lokalnytt. Oppdateres hver torsdag. 
Send oss dine tips!
 

  FØRSTESIDEN

   NYTT


Nyheter
Næringsliv
Historisk
Sport
Kultur
Månedens bedrift
3.Dette finner du i papir- og nettavisa
Barn og ungdom
Folk
Grøntstafetten
interiør og dekor
Politikk
samfunn
Finn nyhet:

   AKTUELT
Vervekampanje
Fotoarkiv
Familienytt
Gjestebok
 
   MARKEDSPLASSEN
Arbeidsmarked
Eiendom
Markedsplassen
Send inn annonse

   FROSTINGEN
Aktivitetskalender'n
Buy And Read
Kontakt
 
Tegn abonnement!

   ANNET
Lenker
Tips oss
   
  Utviklet av InBusiness AS


Frostadåggån for alle

Av Ingebjørg Vestrum
,  17.06.10


Nå flyttes Frostadåggån både i tid og sted. Tinghaugen blir hovedsted, siste helga i juni blir tida nå, etter at nye grupper har overtatt ansvaret for arrangementene.

Flytting av Frostadan til Tinghaugen og siste helga i juni, gir håp om nytt liv til en gammel ærverdig haug.
Nå er det klart. Neste helg inviteres alle, absolutt ALLE til å komme seg ut av huset og delta i det som skjer. Det blir interessant også for deltidsfrostinger og andre som har noe med Frosta å gjøre.

Mange deltakere
Først og fremst blir lørdagen en familiedag. 4H har vært fast medspiller, og de stiller på Tinghaugen med aktiviteter. Hoppe i høyet, poppe popkorn i badekar, klappe snille dyr, 4H-medlemmene stiller opp. Hester fra Frode Olsen kommer også, til å ri på.
Auksjon blir det, ved Odd Arild Brenne, som driver brukthandel i Skogn. Han kommer med full lastebil, og gir tid til visning før auksjonen begynner.
Hunder skal ha oppvisning!

Grøt, grill og fiskmat
Rømmegrøtsalget blir like viktig som før, og sanitetskvinnene stiller godt forberedt. Det begynner presis klokka tolv, som vi er vant til. Støbbkaffe og skeibla’kak (4H), grillmat (skiutvalget), pølser (skolekoret), fiskmat (elevbedriften Frosta Fiskmat); det blir nok å fylle magen med.
Gamle mattradisjoner blir også ivaretatt, og der står blant anna kløbb og dopp på menyen.

Historisk
Lørdagen innledes med historie-tablå på Tinghaugen. Utdrag fra et spel som ble vist for mange år siden blir nå å få oppleve i de rette omgivelsene.
Senere på dagen kommer historisk besøk fra Frostating, med foredrag i Logtun kirke. Dette blir en fortsettelse av Odd Einar Dørums 17.tale. Nå følges den opp av en som forvalter loven.
Frostadrakten blir vist og demonstrert.
Ildsjelprisen deles ut for tredje gang.
Og så kommer det ei spåkone…

Tautra-kveld
Egentlig starter arrangementet med Oskar Svan-trimmen onsdag. Det er tradisjon.
Fredagskvelden foregår på Tautra, med bønn og åpen butikk i Mariaklosteret. Hele kvelden blir det åpent i Klostergården og butikkene der, det blir Klang-musikk, tapas og ølsmaking, og underholdning ved trubadur Andreas Hagerup.

Småland
Kaifesten i Småland avslutter lørdagens arrangement. The Travellin’ Band spiller. Så er det bare å komme seg heim og våkne frisk og opplagt til neste Frostadag. Og den som ikke kom seg heim, kan jo få servert kaffe og vafler i Småland. Berget det blå og båtbutikken Småland Båt og Service vil også ha åpent.

Legeme og sjel
Det blir føde for sjelen søndag, med gudstjeneste i kirka.
Den fysiske formen kan testes ut på flere steder denne dagen. Prøv golf i Vågen, tren på Sportssenteret, eller gå Frostastien i Frosta Open på Neset. Alt er gratis.
Bygdas mange serveringssteder har åpent til aftersti: Valberg Gård, Klostergården, Vågen Vertshus, Viva Italia.

Mangfold
Med blikk tilbake til det historiske Frosta, samtidig som arrangementer foregår mange steder rundt i bygda, vil de nye Frostadåggån vise noe av mangfoldet. Vi får anledning til å bli kjent med hvor mye som finnes her. Vi få en unik mulighet til å være ute og i aktivitet, til å treffe mange, til å oppleve og ta i mot.
Bare ett tiltak som var populært for noen år siden, er ikke med. Bilrebusløp kunne ingen ta på seg å lage denne gangen. En utfordring går herved ut til de som vil gjøre det til Frostadåggån neste år.
Se annonse annet sted i avisa.

« Tilbake MENINGSMÅLING

Har du/skal du skrive kontrakt på bygdefiber?
Usikker
Nei
Ja
Svar til nå: 312
Ja: 56.41%
Nei: 29.49%
Usikker: 14.10%